logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Petak, 21 Listopad 2016 15:58

Provjera učeničkih iskaznica za pomorski prijevoz

Autor:
Ocijeni sadržaj
(0 glasa/-ova)
Provjera učeničkih iskaznica za pomorski prijevoz Izvor: Agencija za obalni prijevoz

Agencija za obalni linijski pomorski prijevoz da izvijestila je da je s ponedjeljkom, 17. listopada 2016. započela s periodičkim provjerama prava korisnika na povlašteni prijevoz, odnosno učeničkih iskaznica.

Svi učenici, odnosno sve učeničke iskaznice, koji provjerom u Registru učenika CARnet-a, nemaju upisanu redovnu školsku godinu 2016./2017. će biti provjerom PONIŠTENE jer ti korisnici više nemaju status učenika te temeljem toga ne mogu ostvarivati ni pravo na besplatan prijevoz kao učenici.

Učenici koji su upisali fakultet će kroz sustav dobiti pravo na povlašteni prijevoz na svojim X-icama automatskom obradom bez potrebe da podnose zahtjeve za izdavanjem studentske otočne iskaznice. Njihove učeničke iskaznice će također biti poništene zbog promijene statusa korisnika. Oni studenti koji nisu dobili na fakultetima X-icu prilikom početka studentske godine, ili studenti koji imaju X-icu ali brodar ima problema prilikom očitanja iste, moraju u poštanskim uredima ipak podnijeti zahtjev za izdavanje otočne iskaznice za studenta.

Korisnici koji su promijenili mjesto prebivališta ili više nemaju prebivalište na otoku također nemaju pravo na povlašteni prijevoz kao učenici koji imaju prebivalište na otoku te će im iskaznice biti poništene.

Svi učenici koji su mijenjali osobne podatke i osobnu iskaznicu primjerice zbog promjene imena/prezimena moraju ishoditi nove učeničke iskaznice zbog promijenjenih podataka jer će im postojeće biti poništene u procesu provjere.

Krajem listopada nastaviti će se provjere studentskih iskaznica za povlašteni prijevoz i prava njihovih korisnika na isti način kao i provjere učenika.

Pročitano 2437 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1