Home Vijesti Euharistja zahvale za Godinu Božjeg Milosrđa u prepunoj rapskoj katedrali

Euharistja zahvale za Godinu Božjeg Milosrđa u prepunoj rapskoj katedrali

0
Euharistja zahvale za Godinu Božjeg Milosrđa u prepunoj rapskoj katedrali

Foto: Foto: Sanjin Badurina - Piloto

{gallery}Godina milosrdja{/gallery}

Dr. Velčić je u svojoj uvodnoj riječi pojasnio: Ovaj čin ne uključuje zatvaranje vrata, kao što je pred godinu dana bilo otvorenje Svetih Vrata, jer Milosrđe Božje prema nama je uvijek otvoreno. U nastavku je objasnio bit čina euharistije i pozvao da misnim slavljem zahvalimo Gospodinu za melem Jubileja Milosrđa prema svakome od nas, kao i za ljepotu biskupijskog zajedništva na hodočašćima tijekom ove godine u Zagreb svetom Leopoldu Bogdanu Mandiću, te „Putevima hrvatskih svetaca“ od Šibenika do Boke Kotorske.

Rab danas oglas

Dr. Velčić je između ostalog naglasio da Isus želi da znamo da smo stvoreni za Boga, da s njim pobijedimo sve strahove i negativnosti koje su u nama, te da to osjetimo kao nutarnji imperativ poput zapaljene svjetiljke koja gori i svijetli ne samo za naše korake nego i za korake naših bližnjih….

Naposljetku je pohvalio i čestitao Rabljanima na gostoprimstvu i marljivosti, a posebno u ljetnim mjesecima, preporučivši da ne ostanemo samo na tome, već da budemo poput apostola, kako bi naši gosti osim materijalnog standarda osjetili i standard naših srca.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime