logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Ponedjeljak, 28 Studeni 2016 09:40

"Pahuljice" ispunile "Dorku", upaljena adventska svijeća, a crkvu sv. Katarine dodatno ukrasili "Uliksovci"

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
"Pahuljice" ispunile "Dorku", upaljena adventska svijeća, a crkvu sv. Katarine dodatno ukrasili "Uliksovci" Foto: Hrvoje Hodak

Ne pamtimo kada je posljednji puta rapski park Dorka u večernjim satima bio tako ispunjen pukom. Naime, paljenju prve adventske svijeće na velikom adventskom vijencu smještenom u parku, prethodio je prigodni program kojeg su maleni polaznici Dječjeg vrtića Pahuljica, praćeni aplauzima, izveli u osvijetljenjim jaslicama.

Svijeću na adventskom vijencu zajednički su zatim upalili župnik rapski Mladen Mrakovčić i gradonačelnik Raba Nikola Grgurić, a mnogobrojni su posjetitelji nakon obilaska "Dorke" zastali razgledati novoobnovljenu i prije dva dana posvećenu crkvu sv. Katarine u kojoj je sinoć, u sklopu božićno-novogodišnjih događanja na Rabu, otvorena prigodna izložba članova Udruge likovnih i književnih stvaralaca (ULIKS) Raba.
Svoje slike izložili su; Ankica Ribarević, Marica Ribarić, Zdenka Krišković, Nada Padovan Perika, Siniša Pahljina, Antonijo Tomulić, Ivica Hodak, Anđelo Brna, Nada Perčinić i Zdenko Ribarić. Na izložbi su se svojim izlošcima predstavili i rapski skutptori Vedran Bišić i Danijel Kaloćira, te Sonja Friedmann Štokić sa osobito zanimljivom skulpturom "Katarina" izvedenom od vune i žice, kao i fotografkinja Tatiana Loborec.

Na otvorenju izložbe u crkvi sv. Katarine okupljene su pozdravili Katarina Ribarić, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta i Nikola Grgurić, gradonačelnik Raba koji je i službeno izložbu proglasio otvorenom.
Za crkvu sv. Katarine treba reći da je obnovljena i opet stavljena u funkciju nakon što je nekoliko stoljeća bila zapuštena služeći u svrhe za koje nije bila sagrađena.

Dan prije otvaranja ove izložbe obnovljenu je crkvu sv. Katarine posvetio biskup u miru, mons. Valter Župan, koji se, između ostalog zahvalio Ministarstvu kulture i gradu Rabu, koji su financirali obnovu tog vrijednog objekta rapske sakralne baštine.

Pročitano 3190 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1