Home Vijesti “Pahuljice” ispunile “Dorku”, upaljena adventska svijeća, a crkvu sv. Katarine dodatno ukrasili “Uliksovci”

“Pahuljice” ispunile “Dorku”, upaljena adventska svijeća, a crkvu sv. Katarine dodatno ukrasili “Uliksovci”

0
“Pahuljice” ispunile “Dorku”, upaljena adventska svijeća, a crkvu sv. Katarine dodatno ukrasili “Uliksovci”

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

Svijeću na adventskom vijencu zajednički su zatim upalili župnik rapski Mladen Mrakovčić i gradonačelnik Raba Nikola Grgurić, a mnogobrojni su posjetitelji nakon obilaska “Dorke” zastali razgledati novoobnovljenu i prije dva dana posvećenu crkvu sv. Katarine u kojoj je sinoć, u sklopu božićno-novogodišnjih događanja na Rabu, otvorena prigodna izložba članova Udruge likovnih i književnih stvaralaca (ULIKS) Raba.
Svoje slike izložili su; Ankica Ribarević, Marica Ribarić, Zdenka Krišković, Nada Padovan Perika, Siniša Pahljina, Antonijo Tomulić, Ivica Hodak, Anđelo Brna, Nada Perčinić i Zdenko Ribarić. Na izložbi su se svojim izlošcima predstavili i rapski skutptori Vedran Bišić i Danijel Kaloćira, te Sonja Friedmann Štokić sa osobito zanimljivom skulpturom “Katarina” izvedenom od vune i žice, kao i fotografkinja Tatiana Loborec.

Na otvorenju izložbe u crkvi sv. Katarine okupljene su pozdravili Katarina Ribarić, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta i Nikola Grgurić, gradonačelnik Raba koji je i službeno izložbu proglasio otvorenom.
Za crkvu sv. Katarine treba reći da je obnovljena i opet stavljena u funkciju nakon što je nekoliko stoljeća bila zapuštena služeći u svrhe za koje nije bila sagrađena.

Rab danas oglas

Dan prije otvaranja ove izložbe obnovljenu je crkvu sv. Katarine posvetio biskup u miru, mons. Valter Župan, koji se, između ostalog zahvalio Ministarstvu kulture i gradu Rabu, koji su financirali obnovu tog vrijednog objekta rapske sakralne baštine.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime