Home Vijesti Prva „presica“ od prije nekoliko dana novog predsjednika rapskog SDP-a Ivana Matahlije

Prva „presica“ od prije nekoliko dana novog predsjednika rapskog SDP-a Ivana Matahlije

0
Prva „presica“ od prije nekoliko dana novog predsjednika rapskog SDP-a Ivana Matahlije

Foto: Foto: Ivica Hodak

Ovim proračunom, naglasio je u uvodu Matahlija, ne možemo očekivati ništa pozitivno, nego nažalost, samo daljnju silaznu putanju Grada Raba.

O tome je u nastavku „presice“ više govorio član Predsjedništva SDP-a i kandidat oporbenog SDP-a za budućeg gradonačelnika Raba – Nenad Debelić.
Dok u ovom vremenu okolne sredine na krilima rekordne turističke godine planiraju ostvariti značajne razvojne projekte, nama po usvojenom Proračuna slijedi silazna putanja, naglasio je Debelić i dodao;
Otpuštanje početkom mandata osmorice zaposlenika stručnih službi Grada Raba, aktualni je rapski gradonačelnik pravdao potrebom štednje, a trenutačni dug Grada, u 2016. povećan je za milijun i 300 tisuća kuna. Zaustavio je sve projekte, a na vidiku nema nijednog vidljivog strateškog projekta i ulaganja. I, kako to, pitamo gradonačelnika da se i u takvoj situaciji manjak Grada povećao. Minus Grada na prijelazu iz 2015. u 2016. godinu, iznosio je 11 milijuna kuna, dok prihvaćeni Proračun za 2017. sugerira da će manjak na prijelazu iz 2016. u 2017. biti još veći i iznositi će 12 milijuna i 300 tisuća kuna.
Valja se zapitati, rekli su na kraju konferencije za novinare čelni ljudi rapskog SDP-a Ivan Matahlija i Nenad Debelić, da li naš otok tone ili ide naprijed? 

Rab danas oglas

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime