logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 893
Subota, 03 Prosinac 2016 08:53

Kako je bilo na dva ciklusa radionica modeliranja u Loparu

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Kako je bilo na dva ciklusa radionica modeliranja u Loparu Izvor: Centar za kulturu Lopar

Nakon niza likovnih radionica namijenjenih najmlađima, krajem studenog organizirana su dva ciklusa radionica za odrasle pod vodstvom likovne pedegoginje Nives Gvačić. U periodu od 21. studenog do 1. prosinca polaznice su kroz više od 20 sati praktične nastave imale priliku upoznati se s osnovama modeliranja.

Najprije su izrađivale model u glini, zatim negativ, odnosno kalup u gipsu, te naposljetku odljev, odnosno pozitiv u gipsu. Zadatak je, pored kreativnosti, zahtijevao dosta strpljenja i preciznosti te je u nekim slučajevima bilo potrebe i za naknadnim retuširanjima. Unatoč tome što je većini polaznica ovo je bio prvi susret s radom u glini i gipsu, sjajno su se snašle!

Radionice su rezultirale izuzetno zanimljivim skulpturama i reljefima, od onih figurativnih i lako povezivih sa zadanom temom pa do onih krajnje stiliziranih, odnosno apstraktnih. O samim radovima nećemo previše otkrivati jer uskoro slijedi izložba na kojoj ćete zasigurno poželjeti pridružiti nam se na budućim radionicama!

Pročitano 1037 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1