Home Vijesti Dubrovački trombunjeri i Rapski samostreličari svečano su potpisali Povelju o bratimljenju (PortalOko.hr)

Dubrovački trombunjeri i Rapski samostreličari svečano su potpisali Povelju o bratimljenju (PortalOko.hr)

0
Dubrovački trombunjeri i Rapski samostreličari svečano su potpisali Povelju o bratimljenju (PortalOko.hr)

Foto: Foto: Iva Dedo - Izvor: PortalOko.Hr

(Autor: PortalOko.Hr – Foto: Iva Dedo)

“Iznimna je čast nazočiti potpisivanja ove Povelje između dviju udruga koje uistinu nose i predstavljaju identitet svojih gradova. Dubrovački trombunjeri su simbol naše baštine, neizostavni dio Feste svetog Vlaha. Također, nadam se da ćemo od sada imati priliku ugostiti vas kao naše prijatelje na svim budućim Festama svetog Vlaha”, kazala je Tatjana Šimac Bonačić prilikom potpisivanja Povelje.

Rab danas oglas

Maja Nodari istaknula je kako je ovo potpisivanje Povelje istinska festa prijateljstva.

“Kada je Festa zvone sva gradska zvona i puca se. Kao što je to uvijek bio običaj u našim primorskim, ali ne samo primorskim gradovima. Kada tuču ure, onda tuče ono glavno zvono od našeg gradskog zvonika. Ne bilo koje zvono, već raskošno zvono majstora Ivana Krstitelja Rabljanina koji je došao u ovaj grad i ostao u njemu 35 godina odnosno sve do svoje smrti. Dakle, snažnije poveznice među gradovima gotovo da i ne može biti”, kazala je Maja Nodari.

Nakon potpisivanja Povelje o bratimljenju predsjednik Udruge rapskih samostreličara Vlatko Dumić kazao je kako povijesne poveznice nisu presudne ukoliko netko želi biti prijatelj jer prijateljstvo nema uvjete.

Predsjednik Dubrovačkih trombunjera Tomsilav Macan istaknuo je kako ovo prijateljstvo koje je okrunjeno potpisivanjem Povelje o bratimljenju nije od jučer već da traje i njeguje se već dugi niz godina.

“Dubrovački trombunjeri i Rapski samostreličari su članice povijesnih ratnih postrojbi Republike Hrvatske. Obje udruge gaje tradiciju i kulturnu baštinu svojih gradova i to su one neke sličnosti koje smo prepoznali kod Udruge rapskih samostreličara”, zaključio je Macan.

Osim predsjednika Udruge Rapskih samostreličara Vladimira Dumića, u rapskoj delegaciji bili su Luka Perčinić, tajnik URS-a, Ivan Holjar i Damijan Mravić, te Ivana Matušan u svojstvu predstavnice Grada Raba.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime