logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Subota, 10 Prosinac 2016 09:25

Mladi umjesto susreta u Vijećnici izabrali druženje uz "Pub kviz"

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Mladi umjesto susreta u Vijećnici izabrali druženje uz "Pub kviz" Foto: Hrvoje Hodak

O tome koliko su mladi, neovisno o političkim strujanjima na otoku, na općem planu spremni podijeliti svoja mišljenja i uključiti se u strukturirani dijalog sa svojim kolegama, predstavnicima udruga mladih, djelatnicima Grada, s ciljem da se informiraju o mogućnostima koje im se nude, ili pak o primjerima dobre prakse u drugim manjim sredinama, dovoljno govori to da se na jučer popodne zakazanoj interaktivnoj radionici u Vijećnici Grada Raba nije pojavio gotovo nitko osim vrijednih predstavnika udruga koje su susret organizirale, udruge "Delta" iz Rijeke i rapske "Kocke". Ipak, večernji dio programa kojeg su spomenute udruge pripremile i ponudile mladima otoka Raba, naišao je na daleko bolji odaziv. Naime na "Pub kviz" natjecanje koje je počelo nešto iza 20 sati u popularnom okupljalištu mladih, Caffe baru "Municipiumu", prijavilo se u kratkom roku čak 9 timova, pa su prijave, zbog prevelikog interesa, u jednom trenutku čak morale biti obustavljene.

Bila je to ujedno i dobra prilika da predstavnici udruge Delta u prepunom kafiću, neposredno prije početka kvizaškog natjecanja, mladima Raba predstave i projekt „Strukturirani otoci“ koji je započeo u lipnju ove godine, a provodi se u okviru Ključne aktivnosti 3 – Podrška reformi politika, kroz aktivnost Sastanci mladih i donositelji odluka u području mladih (Strukturirani dijalog) ERASMUS + programa Agencije za mobilnost i programe EU.

Udruga Delta, naime, ovaj projekt provodi u suradnji s partnerima NUM Fabrika ideja, Svjetskim savezom mladih Hrvatska, Klubom spasilaca na vodama Karlovac i Mrežom mladih Hrvatske, uz financijsku podršku Agencije za mobilnost i programe EU i sufinanciranje Ureda za udruge VRH.

Nakon spomenute prezentacije i pojašnjenja pravila "Pub kviza", timovi s živopisnim imenima; "Pinci", "Frajle", "Protupožarni aparat", "Pol litre", "Godsent", "D' Vrata", "Raketa", "Garage Inc." i "Blagajnica neće ići na more", krenuli su s natjecanjem.

U veseloj i zadimljenoj atmosferi, uz mnoštvo zanimljivih pitanja koja su u jednom dijelu uključivala i poznavanje vlastitog otoka, pobjedu je u finalnom cilusu izvojevao tim "Garage Inc.", druga je bila ekipa "Godsent", a treća "Pol litre". Unatoč planiranom trajanju do 22h kviz je skupa s dodjelom nagrada finalistima, u sjajnom raspoloženju, potrajao do 22:30h. Svi su, bez dvojbe, pozitivno reagirali na kviz, i već se čeka odgovor na pitanje: "Kad će opet kviz?"

Pročitano 4032 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1