Home Vijesti Rapski silvestarski program uoči večernjeg dočeka Nove 2017. na Trgu Municipium Arba uljepšao i prekrasan sunčani dan

Rapski silvestarski program uoči večernjeg dočeka Nove 2017. na Trgu Municipium Arba uljepšao i prekrasan sunčani dan

0
Rapski silvestarski program uoči večernjeg dočeka Nove 2017. na Trgu Municipium Arba uljepšao i prekrasan sunčani dan

Foto: Foto: Ivica Hodak

Inače, kada se spominju strani gosti, onda treba reći da će Novu godinu u hotelu „Padova“ čekati oko 350, a u „Grand hotelu Imperial“ oko 230 gostiju, uglavnom iz Švicarske, Njemačke, Austrije i Slovenije. Naravno, vrlo je vjerojatno da će netko od njih biti zajedno s onim otočanima koji će večeras Novu 2017. iščekivati na Trgu Municipium Arba uz koncert Jelene Rozge.

Limena glazba DVD-a Rab, FD Rapski tanac i nezaobilazne Dočika i Kurelka

Nakon „Limenjaka“ okupljene na trgu svojim nastupom oduševili su, najprije, mlada postava članova Folklornog društva „Rapski tanac“ koje uspješno stručno vodi gospođa Milica Faflja, a nakon mlade postave nastupili su i članovi seniorske postave Društva. U međuvremenu, s pozornice su se u dva navrata, na opće zadovoljstvo, narodnim napjevima oglasile – može se slobodno reći, dvije rapske pjevačke legende, koje su skraćeno najavljene po svojim poznatim nadimcima; Dočika i Kurelka, riječ je naravno o gospođama Dragici Ribarić i Ružici Debelić.

Rab danas oglas

Posljednji stih njihove i posljednje pjesme: „Mi smo žene sa otoka Raba, nama sunce nikad ne zapada“ bio je više nego u skladu s današnjim prekrasnim sunčanim vremenom.

Najmlađi Rabljani u zrak pustili stotine balona s najljepšim željama

Najmlađi su Rabljani, djeca vrtićke dobi, dolazak Nove 2017. počeli obilježavati koju minutu prije podneva plesom malih „Zumbića“ da bi nakon toga, nakon odbrojavanja, točno u 12 sati, u zrak pustili na stotine balona na kojima su bile ispisane čestitke s tisućama najljepših želja i tako su oni na svoj način ušli 12 sati ranije u 2017. godinu.

Inače, tijekom odvijanja prijepodnevnog programa na Trgu Municipium Arba u obližnoj uličici Biskupa Draga, zahvaljujući Gradu Rabu, Turističkoj zajednici Grada Raba, Udruzi „Mocira“ i Hotelskom poduzeću „Imperial“, posjetiteljima je na raspolaganju bila bogata gastronomska ponuda.

Jelena Tonsa zahvaljujući rapskoj novogodišnjoj tomboli putuje u Prag

Minulih dana na trgu se odvijao bogati program tijekom kojeg se istovremeno u adventskim kućicama nudila i raznovrsna ponuda ića i pića. Račune od konzumacije na Trgu tijekom adventa, ljudi su mogli ubaciti u za to pripremljene kutije, i tako postati dijelom novogodišnje tombole. Na kraju prijepodnevnog programa, u društvu nove direktorice Ureda Turističke zajednice Grada Raba Ivane Matušan, na pozornici se pojavio i gradonačelnik Raba Nikola Grgurić. Nakon što je pozdravio sve prisutne i poželio im svima još bolju i uspješniju novu rapsku 2017. godinu, prvi čovjek Raba pročitao je i ime sretne dobitnice besplatnog putovanja u jedan od najljepših europskih gradova – u Prag. Njezino ime je Jelena Tonsa, a mi smo je nešto kasnije zatekli na radnom mjestu, za šankom Conte Nera.

Poslijepodnevni program ispunili su svojom svirkom i pjesmom članovi riječke grupe „Znak“ koji će i tijekom silvestarske noći biti prethodnica nastupa glavne zvijezde ovogodišnjeg dočeka nove godine na Rabu – Jelene Rozge.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime