Home Vijesti Djeca DV Pahuljica podigla karnevalsku zastavu, a Meštrica Sanja preuzela ključe Grada

Djeca DV Pahuljica podigla karnevalsku zastavu, a Meštrica Sanja preuzela ključe Grada

0
Djeca DV Pahuljica podigla karnevalsku zastavu, a Meštrica Sanja preuzela ključe Grada

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

Za sudjelovanje na ovoj uvodnoj karnevalskoj ceremoniji nisu baš osobito zainteresirane starije rapske maškare, ali su zato atmosferu učinili veselom i rasplesanom najmlađi maškarani Rabljani, polaznici Dječjeg vrtića Pahuljica i njihove odgojiteljice.

Dobra je novost da ih se ove godine okupio do sada rekordan broj, a pridružili su im se; zamjenik gradonačelnika Raba Denis Deželjin sa dijelom predstavnika gradske uprave i vijećnika Grada Raba, djelatnici Turističke zajednice Grada Raba s direktoricom Ureda Ivanom Matušan, kao i ravnateljica POU Rab Katarina Ribarić. 

Rab danas oglas

Prva ih je pozdravila meštrica karnevala u kojoj su djeca prepoznala ravnateljicu njihovog vrtića Sanju Grozdanić, što ih je još više oraspoložilo. 

Prema protokolu djeca su zatim, uz malenu pomoć starijih, podigla službenu zastavu rapskog karnevala visoko na postavljeni jarbol na trgu, da bi nakon toga meštrica Sanja zamolila zamjenika gradonačelnika Raba Denisa Deželjina da joj po staroj dobroj navadi “bez otpora” preda ključeve Grada. On je, dakako, to odmah i učinio da bi nakon samog čina primopredaje, obraćajući se veselim tonom okupljenoj djeci, rekao da nije nimalo tužan zbog ovog kratkotrajnog gubitka vlasti, jer je svjestan da Grad prepušta u sigurne ruke.

Da bi čitava ceremonija dodatno dobila na težini, zamjenik gradonačelnika Denis Deželjin pozvao je delegaciju vrtićke djece u društvu meštrice/ravnateljice, u posjet Uredu gradonačelnika Raba Nikole Grgurića koji je danas, na žalost, bio službeno odsutan. Tamo ih još jednom pozdravio i rekao im da slobodno izraze neke svoje želje. Malena Tonka brzo se snašla i u trenu poželjela gradnju lunaparka, te dodala da će biti zadovoljna i s jednim veeeeeelikim toboganom. Eto djeca jako dobro znaju što ih veseli, a nama odraslima ne preostaje drugo nego da barem u ovom karnevalskom razdoblju na najpozitivniji način podjetinjimo.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime