Home Vijesti Loparsko maškarano ludilo

Loparsko maškarano ludilo

0
Loparsko maškarano ludilo

Foto: Izvor: KUD San Marino

{gallery}Maskare Lopar{/gallery}

Predsjednik KUD-a San Marino iz Lopara, gospodin Danijel Mušćo, kazao nam je kako od blagdana Sveta tri kralja pa do nadolazeće Pepelnice i početka Korizme, kroz maškarane zabave, radionice za izradu tradicijskih maski pa do skorog odlaska na “Dječji riječki karneval” članovi KUD-a San Marino pokušavaju djeci usaditi tu ljubav prema tradiciji i običajima.

Rab danas oglas

Ukoliko su količina radosti, smijeha i pozitivne energije znakovi da smo na dobrom putu onda zasigurno možemo ustvrditi da smo uspjeli. Jer ako zaboravimo odakle potječemo i kakvi su nam običaji onda zasigurno neznamo kamo trebamo ići i gdje ćemo stići.

Danijel Mušćo pozvao je i ovim putem sve one u kojima čuči skrivena ljubav prema običajima da im se priključe, da budu dio te pozitivne energije jer će tako zajednički zajedno složnije i jasnije doći do cilja. Zahvalio je Općini Lopar, Turističkoj zajednici i Centru za kulturu na sveobuhvatnoj pomoći te ih je “izazivao” na još veću potporu kako bi i rezultati bili još veći i bolji. A svojim je sumještanima poručio: Uživajmo u maškarima još 15-tak dana, a onda se okrenimo nadolazećem Uskrsu!

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime