Home Vijesti „Beli maškari“ prodefilirali Supetarskom Dragom – “Kada nestanu običaji, nestat će i sela”

„Beli maškari“ prodefilirali Supetarskom Dragom – “Kada nestanu običaji, nestat će i sela”

0
„Beli maškari“ prodefilirali Supetarskom Dragom – “Kada nestanu običaji, nestat će i sela”

Foto: Foto Ivica & Hrvoje Hodak

Na idućoj štaciji „kod Gvačića“, domaćini Zdenko Tariba i Josip Fafanđel – Konjić ponudili su im, uz ostalo, ukusno pripremljeni fažol s kobasicama.

Kada već spominjemo tradiciju stari nas je svat, Goran Poldan, izvijestio da su u početku “Beli maškari” mogli biti samo muškarci. Ne znamo točno otkada su im se priključile i njihove Draškinje, ali smo sigurni da su one u svakom pogledu obogatile i uljepšale veselu povorku draških “Belih maškara”.

Rab danas oglas

Do 16 sati “Beli maškari” su obišli brojna domaćinstva Gornje i Donje Supetarske Drage, da bi se nakon toga okupili na prostoru ACY marine. Tamo su u nekih sat vremena, burno pozdravljani od prisutnih sumještana, ali i gradonačelnika Raba Nikole Grgurića, te meštrice rapskog karnevala Sanje Grozdanić, izveli svoj sjajno pripremljeni dramski prilog na pravoj draškoj čakavštini.

Doista besprijekorni akteri ovog veselog igrokaza bili su: Miljenko Tariba kao Kacamarin (Dolinac), Željko Dumičić kao Kampanalo (Gorinac), Tonka Vidas kao dite od Dolinca i Martina Kordić kao žena od Gorinca. Dražani su si doista dali truda i otisnuli mali librić s tekstom ovog veselog dijaloškog igrokaza na 15-ak stranica, a mi ćemo ovaj kratki osvrt zaključiti istom onom porukom kojom i njihov librić završava: Fala ljudi, nemojte ča zamirit! Ovo su samo draški maškari. Kada nestanu običaji, nestat će i sela

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime