Home Vijesti Otpočela prva ovogodišnja akcija rapskih dragovoljnih darivatelja krvi

Otpočela prva ovogodišnja akcija rapskih dragovoljnih darivatelja krvi

0
Otpočela prva ovogodišnja akcija rapskih dragovoljnih darivatelja krvi

Foto: Foto: Ivica Hodak

 {gallery}Darivatelji krvi 1-2017{/gallery}

– S ovom prvom ovogodišnjom akcijom, koja će se obaviti u prostoru sportske dvorane u zgradi Policijske postaje Rab, danas (ponedjeljak) i sutra (utorak, 28.2.2017.), u vremenu od 10 do 16,30 sati, nastavit ćemo „borbu“ za primat u Županiji. Za sada smo, naime, na drugom mjestu, odmah iza naših prijatelja iz Čabra, rekao nam je Marijan Ribarić, obavijestivši nas da posljednji statistički podaci kazuju da su u Čabru na 100 stanovnika, njih 7,20 dragovoljni darivatelji, a Rab ih u stopu prati s minimalnim zaostatkom od 7,15 darivatelja na 100 stanovnika.

Rab danas oglas

Zanimljivo je da su se prvog dana akcije darivanja u sportskoj dvorani prvi pojavili oni s najvećim brojem darivanja; Edo Škvorc (93 darivanja), Ivo Padovan (62), Marino Šimičić – Šeik (32), Franjo Beg (76) Zatekli smo i nekoliko mladih, koji su krv došli darivati po prvi puta.

Hoće li se i koliko Rabljani primaknuti, ili čak na prvom mjestu preteći Čabar, znat će se po okončanju akcije, no puno je važnije što je ta osviještenost o potrebi darivanja krvi kako bi se pomoglo drugome, zahvaljujući svim ovim plemenitim ljudima, na Rabu na izrazito visokom nivou. Valja ipak spomenuti da je još uvijek rapski rekorder u dragovoljnom darivanju krvi Josip Vidas – Joško sa 110 darivanja. Međutim, kako on zbog životne dobi više ne može sudjelovati u ovim akcijama, njegovom se rekordu ubrzano primiče bitno mlađi i još uvijek aktivni darivatelj Ronald Karlić, koji je do sada zabilježio čak 102 dragovoljna darivanja krvi.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime