logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 831
Srijeda, 22 Ožujak 2017 17:45

"Rapske vile" - bajkovita zavičajna priča o rapskim izvorima stigla je do dječjih srca

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
"Rapske vile" - bajkovita zavičajna priča o rapskim izvorima stigla je do dječjih srca Foto: Hrvoje Hodak

Danas dvaput izvedena predstava "Rapske vile", najprije u 10 sati za dječicu iz vrtića, pa u 10:45 za učenike razredne nastave rapske Osnovne škole, nastala je kao plod suradnje Dječjeg vrtića "Pahuljica" i poduzeća Vrelo d.o.o. s ciljem zajedničkog obilježavanja Svjetskog dana vode. Želja je bila kroz umjetnički sadržaj djeci prenijeti poruku o vrijednosti vode, ali i upoznati ih s bogatstvom vode na našem otoku. Scenarij za ovu uistinu lijepu predstavu osmislila je odgajateljica Snježana Turković.

Priču o rapskim vilama pričaju zvonici, a najviši među njima, zvonik sv. Marije, naravno sve zna jer sve može vidjeti. Vile Mlinica, Pidoka, Snuga, Vodenča i Ošit svake noći plešu svoj vilinski ples. Njihova krila zapravo su njihova vodena snaga. Djevojka Ana, vrijedna i marljiva, brine o biljkama i životinjama i nosi im vode sa svih pet izvora te svojom brigom o izvorskoj vodi omogućava da njihova krila i dalje lepršaju. Njezina sestra Iva, ne brine o vodi, niti o biljkama i životinjama, a to nemarno ljudsko ponašanje uzrok je zapuštanja i propadanja izvora vode, odnosno propadanja njihovih krila, kao što je to bilo s vilom Mlinicom koja sada ima samo jedno krilo.
Na kraju, kako to u pravoj bajci biva, pobjeđuje dobrota, te Iva obećaje da će promijeniti svoje ponašanje.

Ova bajkovita zavičajna priča pravi je način kako kroz maštu, ples, glazbu, imaginaciju doći do dječjih srca i zaokupiti njihovu pažnju, a u tome su glumački savršeno uspjele:

 • Zvonik sv. Marije - Barbara Matahlija
 • Zvonik sv. Andrije - Loredana Debelić
 • Zvonik sv. Justine - Andrea Deželjin
 • Zvonik sv. Ivana - Magdalena Matahlija
 • Iva - Iva Dumičić
 • Ana - Kristina Holjar
 • Vila Ošit - Sanja Grozdanić
 • Vila Pidoka - Anita Sović - Padovan
 • Vila Snuga - Snježana Turković
 • Vila Mlinica - Jelena Pičuljan
 • Vila Vodenča - Vedrana Domaćinović PIčuljan

U pripremi scenografije i rekvizita za predstavu glumačkom timu su pomogle odgajateljice iz jaslica koje su uređivale zvonike, dok su kostime za vile izrađivale odgajateljice Ana Žigo i Sanja Ilijić.
Tehnička podrška, kao i uvijek, bio je naš domar Zdravko Ribarić Pavica.

I sve druge odgajateljice, koje nisu direktno sudjelovale u kreiranju predstave, bile su nam podrška, uskakale su nam na sve moguće načine kako bi se probe za predstavu nesmetano odvijale.

Stoga velika hvala svima koji su dali svoj doprinos da ova predstava ugleda svijetla pozornice i da naša djeca uživaju u njoj!

Pročitano 3854 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1