Home Vijesti Konačno osnovana Udruga privatnih iznajmljivača grada Raba

Konačno osnovana Udruga privatnih iznajmljivača grada Raba

0
Konačno osnovana Udruga privatnih iznajmljivača grada Raba

Foto: Foto: Ivica Hodak

Jedan od poznatijih rapskih privatnih iznajmljivača Željko Ribarić, koji je u ime inicijativnog odbora predsjedavao radnim predsjedništvom Osnivačke skupštine, nakon pozdravnih riječi i zahvale na takvom velikom odazivu, dao je najprije riječ direktorici Ureda Turističke zajednice grada Raba Ivani Matušan, koja je u ime Turističke zajednice dala značajnu potporu ovoj inicijativi.

Poželjevši Udruzi uspješan početak djelovanja Matušan je rapskim privatnim iznajmljivačima obećala svesrdnu pomoć Ureda TZG Raba, dodavši pritom kako je više nego prirodno da Grad Rab ide na osnivanje ovakve Udruge jer, ne računavši kapacitete Općine Lopar, samo područje Grada Raba raspolaže s gotovo 15 tisuća kreveta u privatnom smještaju koji su u vlasništvu oko 1.900 privatnih iznajmljivača.

Rab danas oglas

Voditelj Osnivačke skupštine Udruge rapskih privatnih iznajmljivača Željko Ribarić, nakon toga je u najkraćim crtama upoznao prisutne s prijedlogom Statuta, koji je s određenim manjim izmjenama na prijedlog gospodina Željka Perana, jednoglasno usvojen, čime je u nastavku omogućeno i službeno donošenje Odluke o osnivanju Udruge privatnih iznajmljivača grada Raba.

Izabrano devetoročlano predsjedništvo Udruge

Na prijedlog radnog predsjedništva jednoglasno je prihvaćen i sastav od 9 članova Predsjedništva Udruge, u koje su, vodeći računa da iz svakog mjesta bude bar po jedan predstavnik, izabrani: Željko Ribarić, Marija Grašo, Jasna Gvačić, Anita Dumičić, Snježana Frankić, Gabrijela Travaš, Željko Beg, Josipa Ribarić – Perić i Davor Španjol.

Za predsjednika Udruge, a time i njezinog Predsjedništva jednoglasno je izabran Željko Ribarić. Na isti način izabrani su i Marija Grašo za poslove tajnika udruge dok je, za slučaj eventualne potrebe za likvidatora izabrana Dragana Buza.

Za sada će se, tako je odlučeno, svi poslovi članova Predsjedništva, kao i predsjednika i tajnika obavljati na volonterskoj osnovi.

Nakon službenog osnivanja uslijedila zanimljiva rasprava

Nakon što je službeno osnovana Udruga uslijedila je kraća, ali i zanimljiva rasprava. Tako je primjerice privatna iznajmljivačica Marica Grgurić predložila da jedan od prvih zadataka novo osnovane Udruge bude uspješnija i bogatija prezentacija kapaciteta privatnog smještaja na turističkim sajmovima. Osim toga, zatražila je, da se konačno tiska i katalog privatnog smještaja u Rabu. Direktorica Ureda Turističke zajednica grada Raba Ivana Matušan obećala je pomoć Udruzi u rješavanju tih zadataka.

Što prije riješiti kontinuirane probleme s nezakonitom naplatom RTV pristojbe

Nakon što je od nekolicine prisutnih iznajmljivača čuo da imaju stalne probleme s Hrvatskom radiotelevizijom oko naplata RTV pretplata, prvi predsjednik Udruge Željko Ribarić je rekao da će jedan od prvih zadataka Udruge biti riješavanje upravo tog problema. Zakon, naime, omogućava privatnim iznajmljivačima da plaćanjem 1 RTV pretplate domaćinstva stječu pravo na korištenje još 3 RTV prijamnika bez plaćanja dodatne naknade. No, naglašavaju neki od njih koji su s HRT-om dobili i sudski spor, da im HRT i nadalje dostavlja uplatnice TV pretplate za sve TV prijamnike, ne odgovarajući im na njihove dopise, odnosno prosvjede.

Gradonačelnik Grgurić Udruzi privatnih iznajmljivača obećao potporu Grada

Osnivanje Udruge privatnih iznajmljivača s velikim je zadovoljstvom pozdravio i rapski gradonačelnik Nikola Grgurić, naglasivši, između ostalog, da je vrlo sretan činjenicom da je, nakon dosta priče i protoka vremena, Udruga konačno osnovana. Veseli ga to ne samo kao gradonačelnika nego i kao predsjednika Skupštine Turističke zajednice grada Raba. Obećao je pomoć Udruzi, jer prihvaćena odluka o članarini od 120 kuna po članu godišnje neće biti dostatna i poželio joj puno uspjeha u radu.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime