Home Vijesti Rapska donacija humanitarnoj akciji “Kosa ljubavi”

Rapska donacija humanitarnoj akciji “Kosa ljubavi”

0
Rapska donacija humanitarnoj akciji “Kosa ljubavi”

Foto: RabDanas

Nakon što su dvije mlade žene, majke i osobe kakvih nam treba više u ovom društvenom sivilu, Biljana Bjelajac Poznić i Marijana Čergar, pokrenule projekt za svu djecu u Hrvatskoj koja boluju od malignih i autoimunih bolesti, i Rab je dao svoje donatore KOSE LJUBAVI!

{gallery}Rapska donacija humanitarnoj akciji Kosa ljubavi{/gallery}

Rab danas oglas

U nadi da će svojim primjerom potaknuti što više svojih sumještana, kosu je donirala i Rabljanka Vedrana Krstačić Galić, a u akciju se uključila i Davorka Žic vlasnica Frizerskog salona „D“ gdje će se donirana kosa prikupljati i pripremati za slanje. Kosa, naravno, mora biti zdrava ili jako malo oštećena, suha i oprana, može biti i farbana, a onda se svezana u rep, repiće ili u pletenicu šalje u plastičnoj vrećici na dostavnu adresu.

Vedrana i Davorka poručuju Rabljanima: – Ako želite biti ispunjena srca, učiniti predivan humani čin, a imate kosu dužu od 20cm i želite kratku frizuru, vi ste definitivno kandidat za doniranje.

Evo što su nam još poručile:

VEDRANA: „Čula sam za akciju i za mene nije bilo dvojbe, odmah sam odlučila donirati svoju kosu. Stupila sam u kontakt s gospođama Marijanom i Biljanom koje su mi dale daljnje upute. Nakon donacije, osjećam se sretno i ispunjeno!

Željela bih da ova akcija jače zaživi ovdje na mom otoku te da moji Rabljani skupe što veći broj ovih donacija. Želim da našim anđelima vratimo osmjeh na lica, jer dječica moraju biti naša radost i naša nada.
Dragi sumještani i sumještanke pokažimo koliko smo snažni i pomognimo onima kojima je naša pomoć potrebna! “

DAVORKA: „Kao frizerka jako dobro znam koliko duga kosa znači ljudima, osobito ženama, ali osjećaj da ovakvom gestom činite nešto duboko humano, jači je od svega, a i srce je ispunjeno.“
Autoimune i maligne bolesti su uzele previše života i vjerojatno ste dosad upoznali nekoga tko se borio ili se još uvijek bori s ovakvim bolestima. Jedan od načina liječenja je kemoterapija koja uzrokuje gubitak kose kod pacijenata i zato su dvije plemenite žene došle na ideju širenja ove akcije u Hrvatskoj.

Sva donirana kosa je namijenjena za izradu perika za osobe koje boluju od autoimunih i malignih bolesti. Svaka donacija, koja naravno zadovoljava uvjete je dobrodošla. Cilj projekta je na Hrvatsko tržište staviti perike za oboljele ljude. Možete pružiti potporu projektu i na njihovoj fb stranici, ako kliknete ovdje www.facebook.com/pages/Kosa-ljubavi/.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime