logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Petak, 14 Travanj 2017 10:27

Izvješće VOC-a Rab o izvršenim vatrogasnim intervencijama od 11. do 14. travnja 2017.

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Izvješće VOC-a Rab o izvršenim vatrogasnim intervencijama od 11. do 14. travnja 2017. Izvor: VOC Rab

U utorak 11. travnja 2017. vatrogasna postrojba DVD-a Rab uzbunjena je u 16:55 dojavom o prometnoj nesreći s ukliještenom osobom u vozilu. Po dojavi, na intervenciju je upućeno navalno vozilo sa četiri vatrogasca. Dolaskom je izvršeno osiguranje vozila od neželjenog pomicanja (stabilizacija), osiguranje vozila od mogućeg nastanka požara na istom te izvlačenje unesrećene osobe. Ista je timu HMP predana u 17:15. Unatoč naporima HMP, osoba je nažalost preminula. Upućena ekipa pružila je pomoć u izvlačenju smrtno stradale osobe, a kasnije i vozila do pristupne prometnice s obzirom da je vozilo sletjelo sa DC 105 na području Barbata.

U srijedu 12. travnja 2017. vatrogasna postrojba DVD-a Rab uzbunjena je u 16:25 dojavom o požaru otvorenog prostora na području Barbata. Po dojavi na mjesto požara upućena su 3 vozila sa 14 vatrogasaca. Požar je ugašen u kratkom roku, a opožarena površina iznosi 20 m2. Požarom je bilo zahvaćena trava, nisko raslinje te dva stabla mladog bora i smreke. Do dolaska vatrogasdaca građani su se uključili u gašenje. Štete nema.

U četvrtak 13. travnja 2017. vatrogasna postrojba DVD-a Rab izvršila je osiguranje medicinskog leta, da bi odmah iza pola noći u petak 14. travnja 2017. Vatrogasni operativni centar Rab (VOC Rab) bio uzbunjen u 00:10 dojavom o prometnoj nesreći u kojoj je vozilo sletjelo u more u gradskoj luci Rab. Po dojavi upućena su 2 vozila i 7 vatrogasaca. 

Do dolaska vatrogasaca, vozač vozila već je izvučen i iz vozila i iz mora. Vatrogasci su izvršili postavljanje eko brane u svrhu spriječavanja istjecanja goriva i ulja iz vozila, a u čemu su koristili plovilo KPA Amfora Rab dok su same brane posuđene od Lučke uprave Rab i INA d.d.. Izvlačenje vozila iz mora očekuje se tokom prijepodnevnih sati.

Pročitano 2740 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

seakayakcroatia