Home Vijesti Kako se uključiti u akciju „Moj Rab bez azbesta!“

Kako se uključiti u akciju „Moj Rab bez azbesta!“

0
Kako se uključiti u akciju „Moj Rab bez azbesta!“

Foto: Foto: Ivica Hodak

 I ova, kako smo naveli, stota prezentacija obavljena je u organizaciji Udruge “Moj otok” iz Punta na otoku Krku. O tome zašto se se inzistira na skidanju azbestnih krovova i fasada i ovoga je puta, zanimljivo i vrlo stručno, okupljenim Rabljanima u rapskoj kino dvorani, govorio u ime Udruge “Moj otok” Nenad Maljković.

Ključna uloga Grada Raba

Treba odmah kazati da je rapska prezentacija pod radnim naslovom “Moj Rab bez azbesta!” održana u dogovoru s lokalnom upravom – Gradom Rabom, koja bi trebala odigrati ključnu ulogu u realizaciji programa i time omogućiti da se turistički Rab nazove i zdravom turističkom destinacijom, naglasio je, između ostalog, Nenad Maljković.

Rab danas oglas

Nažalost u vremenu od naše posljednje prezentacije na Rabu, od prije tri godine, nestale su neke pogodnosti s kojima je Država iz za to predviđenog fonda dijelom subvencionirala određene zahvate kod zamjena azbestnih krovova zdravim građevinskim materijalima, rekao je Maljković.

Sada se eventualna pomoć kod takvih zahvata može očekivati s razine lokalnih uprava, koje su to dužne provesti, naglasio je Maljković, a to je dodatno okupljenima „azbestašima“ pojasnio pročelnik Odjela za komunalnu djelatnost Grada Raba Matko Krstačić.

Upućen je poziv svim vlasnicima, odnosno korisnicima građevina na kojima se nalazi azbest (prema članku 18. Pravilnika o građevinskom otpasu i otpadu koji sadrži azbest, (NN 69/2016) da najkasnije do 30. 07. 2017. godine jave na telefon 051/777-466 ili osobno dostave podatke o navedenim lokacijama kako bi Grad Rab, sukladno Pravilniku, sudjelovao u sakupljanju azbestnog otpada.

Zainteresirani građani, koji se vezano uz ovu akciju žele riješiti po zdravlje štetnog – kancerogenog azbesta, mogu slijedećih dana u Odjel za komunalnu djelatnost Grada Raba donijeti popunjeni obrazac iz kojega će biti vidljivo o kakvom se građevinskom objektu radi, na kojoj se katastarskoj općini i čestici nalazi, čemu nekretnina služi i o kolikoj se površini pokrivenoj azbestom radi.

Odjel za komunalnu djelatnost Grada Raba trebat će na osnovu prikupljenih obrazaca sačiniti popis azbestnih krovova i fasada i to do 5. srpnja ove godine dostaviti nadležnom ministarstvu.

Osobno bih bio zadovoljan, rekao nam je pročelnik odjela za komunalnu djelatnost Grada Raba Matko Krstačić po završetku ove rapske prezentacije, ako to bude početak kraja azbestnih krovova na našem otoku.

Više informacija na:
Udruga „Moj otok“ – Punat
mob.: 098 212 715, e-mail: mojotok@mojotok.info, web: www.mojotok.info, tel.: 051 855-855

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime