Home Vijesti Poklopili se odlični subjektivni i objektivni preduvjeti za izvrstan turistički rezultat na području Raba

Poklopili se odlični subjektivni i objektivni preduvjeti za izvrstan turistički rezultat na području Raba

0
Poklopili se odlični subjektivni i objektivni preduvjeti za izvrstan turistički rezultat na području Raba

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

{gallery}Turisticki rezultati{/gallery}

U terminu 28.4 do 2.5. zabilježen porast od 76% u dolascima, te 63% u noćenjima

Uzimajući u obzir termin 28.4 do 2.5., i to ukupno gledajući, na razini grada Raba, ističu u TZG Raba, možemo se pohvaliti 70%-tnim povećanjem broja dolazaka, dok je u noćenjima to 57%. Najveći rast u broju dolazaka bilježe hoteli, i to za čak 88%, dok je to u noćenjima 71% više; slijede ih kampovi s povećanjem od 76% u dolascima, te 63% u noćenjima, dok objekti u domaćinstvu bilježe 86% porasta u dolascima, a 21% u broju noćenja. Radi lakšeg razumijevanja, može se dodati kako se sveukupno radi o 1 358 dolazaka ove godine, dok je lani to bilo 802 dolaska. Noćenja je ove godine ostvareno čak 5 516, dok je lani ta brojka stala na 3 509. Top 5 turisti grada Raba za prvomajske praznike su bili: Slovenci, Nijemci, Hrvati, Austrijanci i Talijani (poredani prema dolascima i broju noćenja – od najvećeg prema manjem).

Od početka 2017. do 2.5. sveukupno 42% više dolazaka, te 41% više noćenja

Rab danas oglas

Nakon uspješnog Uskrsa i sada već prošlih prvomajskih praznika, vrijeme je i za prve statističke rezultate u vidu vremenskog perioda 1.1. – 2.5. Naime, u navedenom razdoblju, grad Rab se može podičiti sa slijedećim rezultatima: sveukupno se radi o povećanju u dolascima za 42%, a u noćenjima bi to bilo 41%. I u ovom slučaju najveći porast u broju dolazaka bilježe hoteli i to za 54%, što bi u noćenjima značilo 70%. Sveukupno brojimo 5 453 dolazaka, od prošlogodišnjih 3 834; dok je to u noćenjima za ovu godinu 22 460, a lani je iznosilo 15 879 noćenja. Top 5 država iz kojih nam dolaze turisti po broju dolazaka i noćenja su: Nijemci, Austrijanci, Hrvati, Slovenci i Talijani.

Ovakav uspjeh za navedeno razdoblje, napominju u TZG Raba, rezultat je predanog rada svih turističkih i ugostiteljskih objekata te naravno uspješne organizacije ponude od strane turističkih subjekata, ali i Grada Raba te TZG Rab i POU Rab, koji su se maksimalno potrudili osmisliti prigodne programe, koji bi mogli dodatno obogatiti postojeću ponudu.

Od Uskršnjeg doručka do Fešte ususret 1. svibnju, pa sve do «Križi» koje je pohodilo više od 1 600 sudionika, osjeća se kako Grad živi i kako je turistička sezona započela. Uskoro počinje i program obilježavanja Dana Grada, koji će biti interesantan kako lokalnom stanovništvu, tako i našim sve brojnijim turistima. Ovakav rezultat i pozitivne povratne informacije od strane turista i lokalnog stanovništva, samo su nam poticaj za čim bolji rad, napomenula je direktorica ureda TZG Rab Ivana Matušan.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime