Home Vijesti Kandidacijska lista grupe birača “Ostanak” predala listu za Gradsko vijeće

Kandidacijska lista grupe birača “Ostanak” predala listu za Gradsko vijeće

0
Kandidacijska lista grupe birača “Ostanak” predala listu za Gradsko vijeće

Foto: RabDanas

Predlagatelji kandidacijske liste grupe birača su prve tri osobe na listi (Luka Grgurić, Lidija Marjanović i Melita Vlahek). Nezavisna lista Ostanak svoju je kandidaturu najavila posljednja, prije nešto više od mjesec dana, u sklopu intervjua našeg portala s čelnikom liste – Lukom Grgurićem, ali je i prva koja je predala svu potrebnu dokumentaciju i potrebne potpise birača. Njihova lista nije istaknula kandidata za gradonačelničku poziciju, a “pucaju” na relevantni broj mjesta u vijeću kako bi mogli utjecati na provedbu mjera koje su zacrtali u ambicioznome programu predstavljenome na web stranicama liste – www.nlostanak.com.

 

Rab danas oglas

Nakratko smo razgovarali s Lukom, koji ističe kako mu je veliki kamen sa srca pao nakon predaje dokumenata zbog svih iskustava proteklih tjedana te se napokon može u potpunosti posvetiti kampanji i ostalim poslovima.

– Shvaćam da je glavni nedostatak inicijative što nemamo gradonačelničkog kandidata, ali do posljednjeg smo mogućeg trenutka vršili “pritisak” na osobe koje smo smatrale idealnima za tu poziciju, s obzirom na ogromna očekivanja birača. Ovo formiranje liste nije bio nimalo jednostavan posao, a došlo je i do nekih preslagivanja, tako da mislim da smo učinili maksimum u datim okolnostima, koje nisu bile nimalo jednostavne. Nadam se da su birači prepoznali naš entuzijazam i silan trud koji ulijevamo u ovo. Vrijeme je da ljudi pokažu kako žele svježe ideje, vrijednosti i ljude. Sada napokon imaju mogućnost izbora.

 

Spomenuli ste maloprije da se i dalje striktno pridržavate odluke liste o nekoaliranju sa strankama. Ima li kakvih promjena što se tiče vaše općenite politike i kako građani reagiraju na spomen vaše nezavisne liste?

Od inicijalnih izjava i programa se ne povlačimo. Što se tiče podrške birača, zasad samo pozitivna iskustva. Imamo točno 300 potpisa podrške za kandidaturu što je 120 više nego je kandidacijski minimum. Svi su u kratkom roku dali obol, tako da uopće nije bilo potrebno podignuti štand na trgu da bi prikupljali potpise. U nadolazećem razdoblju ćemo pojačati aktivnosti da prodremo do starije populacije koja nije prisutna na internetu pa ne znaju za naš program i ciljeve. Jasno nam je da potpisi podrške za izbore nisu isto što i izborni glasovi, ali nama je važno da do kraja idemo jasno, transparentno i predano.

 

Vjerojatno ćemo do kraja kampanje imati još prilika razgovarati s vama kao i ostalim listama tj. kandidatima, ali želite li možda ovom prilikom reći još štogod ili poslati poruku biračima.

Jedna poruka neće dobiti izbore. Ono što mogu predložiti je da birači svoje odluke baziraju na razumu, ne emocijama. Da jako dobro prouče programe stranaka i listi, da ne glasuju na temelju nekog nekritičnog lojalističkog modela glasanja, već zaista razmisle što je u najboljem interesu budućih generacija. Mlađu generaciju i “apolitičnjake” pozivam da ne izbjegavaju ove izbore, jer velike stranke imaju osigurane glasove pa će se izostankom ostalih birača s birališta održati postojeća odslužena struktura osoba i njihovih politka. 

Kandidati nezavisne liste Ostanak za Gradsko vijeće:

  1. Luka Grgurić, mag.inf.
  2. Lidija Marjanović, dipl.iur. 
  3. Melita Vlahek, dr.med.dent.
  4. Damir Pijaža-Mikelić
  5. Katarina Rizner, bacc.ing.agr.
  6. Dean Mikelić
  7. Joško (Jogi) Matušan
  8. Matea Tariba
  9. Mario Grgurić
  10. Petar Vidas
  11. Ivan (Ivica) Halović
  12. Klara Matušan
  13. Hrvoje Vrtodušić
  14. Helena Matušan Grgurić
  15. Jadranko Peranić

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime