Home Vijesti Održana četvrta sjednica Gradskog vijeća

Održana četvrta sjednica Gradskog vijeća

0
Održana četvrta sjednica Gradskog vijeća

Foto: RabDanas

Gradonačelnik Raba Nikola Grgurić je u odgovoru vijećniku i jednom od predsjednika Gradskog vijeća Slobodanu Frankiću, rekao da su i njega oneraspoložile negativnosti pronađene u poslovanju Županijske lučke uprave Rab. Međutim, rekao je Grgurić, riječ je o jednoj od županijskih institucija u kojoj lokalna uprava ne uspijeva biti niti sudionikom sastanaka i rasprava njihovih tijela.

Što se tiče „Aktualnog sata“ valja spomenuti i najavljenu žalbu nezavisnog vijećnika Zdenka Matijevića, koji se nedavno natjecao za jedno pročelničko mjesto u Gradskoj upravi. Ovom žalbom, naglasio je Matijević, tražit će poništenje natječaja jer u razmatranju njegove molbe, uz napomenu da je udovoljavao po stručnosti, nigdje nije spominjana činjenica da ima status branitelja od 1990. godine.

Rab danas oglas

U „Aktualnom satu“ bilo je i određenih pitanja; vjećnica Vesna Beg pitala je tako kada će konačno biti gotovi radovi na prometnici D-105 na potezu od Lopara do Raba (Snuga). Prema najnovijoj informaciji, odgovorio je zamjenik gradonačelnika Denis Deželjin, otvaranje ove po Rab izuzetno važne prometnice dogodit će za 10-ak dana.

Vijećnika Kristijana Fafanđela zanimalo je kada će konačno u funkciji biti sustav odvodnje u Supetarskoj Dragi?

– Sustav je u cijelosti gotov. Obavljene su funkcionalne probe na osnovu kojih se može reći da će se ovih dana sustav pustiti u rad, odgovorio je direktor komunalne tvrtke „Vrelo“ Damir Brusić.

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Raba nekadašnje napetosti s „Aktualnog sata“ samo su u određenoj mjeri prenijete na prvu točku službenog dnevnog reda koja se odnosila na predmet Analize turističke 2014. godine, i prijedlog aktivnosti za turističku 2015. godinu.

O ovom predmetu za raspravu se javio veći broj vijećnika; Ivica Lupić, Boris Bačić, Zdenko Matijević, Rosanda Krstinić Gušćić, Željko Dumičić i na kraju gradonačelnik Nikola Grgurić.

Gotovo svi smatraju da se ovako pripremljena Analiza nije smjela niti pojaviti u materijalima pripremljenim za ovu sjednicu. Vijećnik Zdenko Matijević, kazao je kako se nikako u ova dva desetljeća po fizičkim pokazateljima ne možemo ni približiti ostvarenju iz turističkih 1989. i 1990. godine. Suvremene autoceste, rekao je, „odvukle“ su automobile, a time i goste u druge destinacije. Mi se moramo potruditi, naglasio je on, stvoriti nove prometne koridore prema Rabu, a jedan od njih, prema Matijeviću, bio bi silazak s autoceste u Žutoj Lokvi, a nakon toga trajektna linija na potezu Senj – Baška – Lopar. 

Po Borisu Bačiću bezpredmetno je analizirati prošlu godinu u šestom mjesecu tekuće godine i baviti se pripremom, u ovom slučaju, turističke 2015. koja je već uvelike počela. 

Dio rasprave donedavne gradonačelnice, sada u ulozi vijećnice, Rosande Krstinić Gušćić, naročito u dijelu gdje je spominjala gradnju zračne luke na „Mišnjaku“ proizvela je oštru polemiku, posebno dvojice vijećnika vladajućih, Borisa Bačića i Slobodana Frankića.

U zaključku rasprave po ovoj točki dnevnog reda, gradonačelnik Nikola Grgurić ogradio se od komentiranja predmeta Analize turističke 2014., u kojem, kako kaže, ni na koji način nije sudjelovao. Obećao je, međutim, da će u svojem mandatu raditi na organizaciji, puno puta traženih, tematskih sjednica na kojima će se na vrijeme analizirati protok turističkih sezona i na vrijeme raditi pripreme za slijedeću turističku godinu.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime