Home Vijesti Konferencija za novinare koalicije “Novi val” koju na Rabu čine SDP, HNS, PGS I HSU

Konferencija za novinare koalicije “Novi val” koju na Rabu čine SDP, HNS, PGS I HSU

0
Konferencija za novinare koalicije “Novi val” koju na Rabu čine SDP, HNS, PGS I HSU

Foto: Foto: Ivica Hodak

– Otprilike, već tjedan dana širi se informacija, kako usmeno tako i u elektronskim medijima, da je jedan od pročelnika Grada Raba već pune dvije godine nezakonito zaposlen u Gradskoj upravi. Navodno se radi o presudi nadležnog Upravnog suda iz Rijeke, koji je utvrdio neosporne nepravilnosti pri odabiru pročelnika temeljem javnog natječaja iz travnja 2015. godine, zbog koje je poništeno tada donijeto rješenje gradonačelnika o odabiru pročelnika, rekao je na početku konferencije Nenad Debelić (SDP), kandidat ove koalicije za gradonačelnika na lokalnim izborima. On smatra da se to dogodilo iz razloga što je stručno povjerenstvo za provedbu tog natječaja u sastavu Denis Deželjin, Slobodan Frankić i Kristina Dundović bilo nestručno.

Na konferenciji se oglasio i kandidat koalicije za zamjenika gradonačelnika Kruno Matić. Spomenuo je slučaj otkazivanja posla osmorici zaposlenih u Gradskoj upravi aktualne vlasti, odnosno sedmorici radnika jer je jedna radnica u međuvremenu vraćena na posao.

Rab danas oglas

– Pet je zaposlenika od te sedmorice uputilo tužbe na ovaj postupak aktualne vlasti. Dvije su presude Upravnog suda u Rijeci riješene u korist tužitelja i nema sumnje da će isto dogoditi i s preostale tri tužbe, rekao je Matić i zapitao se, tko će snositi posljedice za moguću štetu po Proračun Grada Raba koju on vidi u iznosu do mogućih milijun i 500 tisuća kuna.

Predsjednik HNS-a Ivica Tomulić je između ostalog napomenuo da u izborima na Rabu ne bi trebalo težiti kontinuitetu, jer će onda Rabljani dobiti ono što sada imaju, a to po njemu nije dobro.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime