logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 746
Subota, 13 Svibanj 2017 16:57

Članovi UDVDR Ogranak Rab odradili akciju čišćenja otočića Školjića od porušenih stabala

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Članovi UDVDR Ogranak Rab odradili akciju čišćenja otočića Školjića od porušenih stabala Foto: Ivica Hodak

Jutros je iz luke Rab, otprilike u isto vrijeme kada je startao i 17. Kup Grada Raba u podvodnom ribolovu, na inicijativu i u organizaciji Udruge dragovoljaca veterana Domovinskog rata RH - Ogranak Rab, prema obližnjem otočiću Školjiću krenula skupina od 30-ak članova Udruge kojoj se priključio i gradonačelnik Raba Nikola Grgurić, kako bi tamo odradili dogovorenu akciju čišćenja nastale štete što ju je protekle zime, ponajviše rušenjem stabala i granja, prouzročila bura svojim udarima.

Od predsjednika UDVDRRH - Ogranak Rab, Joška Deželjina i gradonačelnika Nikole Grgurića, doznali smo kako se ovo čišćenje nije odnosilo na skupljanje otpada nastalog čovjekovim utjecajem, već je u samom središtu Školjića trebalo raskrčiti i počistiti masu od cca 70-ak burom porušenih stabala, mahom borovi, koji bi, da su kojim slučajem ostali tako oboreni i sasušeni, mogli ljeti predstavljati i veliku požarnu opasnost.

Osim toga trebalo je očistiti i dobar dio stabala koja su izdržala nelete bure, ali su na njima ostale brojne polomljene i sasušene grane.

Grgurić se vrlo pohvalno izrazio o ovom angažmanu branitelja, ali je napomenuo da će se do ljeta morati organizirati barem još jedna takva akcija čišćenja, a trebalo bi u konzultaciji sa stručnjacima razmisliti kako najbolje pošumiti ovaj sada poprilično ogoljeli središnji dio otočića Školjića.

Pročitano 2589 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1