Home Vijesti Banjolci ženama za Majčin dan poklonili biciklijadu od Banjola do Lopara i nazad (ki more)

Banjolci ženama za Majčin dan poklonili biciklijadu od Banjola do Lopara i nazad (ki more)

0
Banjolci ženama za Majčin dan poklonili biciklijadu od Banjola do Lopara i nazad (ki more)

Foto: Foto: Ivica Hodak & Darija Jureša

Lijep doček u Loparu

Žene su nas, većinom naše supruge, prije nekoliko dana zamolile da ih mi muškarci nečim iznenadimo povodom Majčinog dana. Predložili smo ovu današnju biciklijadu, a one su to sjajno prihvatile. Svi smo spomenutu dionicu danas „odradili“ bez problema. (Tomo Pandelo)

Do ovoga nije došlo inicijativom ili na poticaj neke institucije ili udruge. Žene su nas, većinom naše supruge, prije nekoliko dana zamolile da ih mi muškarci nečim iznenadimo povodom Majčinog dana. Predložili smo ovu današnju biciklijadu, a one su to sjajno prihvatile. Svi smo spomenutu dionicu danas „odradili“ bez problema. Moram spomenuti da su nas prijatelji u Loparu srdačno i organizirano dočekali i ponudili nas ićem i pićem. Prihvatili smo piće jer smo znali da nas po povratku u Banjolu čeka naša teta Ljuba s ukusnim ručkom.

Ideju podržali i lokalni sponzori

Rab danas oglas

Kad sam već spomenuo tetu Ljubu, moram reći da su nam sponzori ovog biciklističkog izleta bili njezin sin Petar Pandelo, vlasnik ugostiteljskog objekta u Banjolu „Kvatro“ i vlasnik turističko-izletničkog broda „Eufemije“ Damir Matušan, pa su tako naši biciklisti, osim logističkom podrškom u dva prateća kombija, bili opremljeni i zanimljivim majicama na kojima je pisao i moto ove biciklijade: BIKE RACE Banjol – Lopar Tour i nazad – mi ki moremo.

Zadovoljan današnjom uspješnom avanturom Banjolaca, Tomo Pandelo nas je obavijestio da su se dogovorili da će od ove godine nadalje nastojati biciklijadu do Lopara i natrag za Majčin dan, učiniti tradicionalnom, sa željom da ona svake godine okupi sve više sudionika. Naravno, iako su Banjolci inicirali ovaj biciklistički izlet, i danas je na Bike Touru bilo među biciklistima bilo žitelja i iz drugih mjesta na otoku, a pozivnica za iduću biciklijadu povodom Majčinog dana upućena je svima.

Uz to, spomenuo nam je Tomo još jednu zanimljivost koja kazuje da je na današnjoj biciklijadi Banjolaca Matej Krešić sa svojih 16 godina bio najmlađi, a Zoran Vuković s 59 godina najstariji sudionik.

Tako malo treba

A mi u redakciji portala Rab Danas zahvaljujemo Banjolcima na ovim pozitivnim vibracijama koje su nam danas poslali, jer su eto dokazali da je moguće bez previše priče organizirati i održati jedno lijepo prijateljsko i međuobiteljsko druženje uz sport i blagodati bogomdanog krajobraza u kojem živimo. Hvala i Dariji Jureša (Barbaćanki) koja nas je jutros fotografijama i porukama putem Vibera na vrijeme obavijestila o startu ove zanimljive biciklijade.

Bravo Banjolci!

Majčin dan – svake druge nedjelje u svibnju

Podsjetimo, Majčin dan je blagdan u čast majki i majčinstva koji se u većini zemalja obilježava svake godine druge nedjelje u svibnju. U zapadnom svijetu je uspostavljen u 20. stoljeću. Kao osnivač današnjeg Majčinog dana slovi Anna Marie Jarvis. Ona je u Graftonu 12. svibnja 1907. u nedjelju nakon druge godišnjice smrti njezine majke osnovala Memorial Mothers Day Meeting. S 500 bijelih karanfila izrazila je svoju ljubav prema preminuloj majci i u mjesnoj ih je crkvi dijelila drugim majkama. Posvetila se inicijativi za osnivanje službenog državnog praznika u čast majki, pišući pisma političarima, gospodarstvenicima, svećenicima i ženskim udrugama. Već 1909. majke su u 45 država SAD slavile majčin dan. (Izvor Wikipedija)

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime