logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 746
Nedjelja, 14 Svibanj 2017 21:05

Predizborna subotnja živost u rapskom Šarengradu

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(5 glasa/-ova)
Predizborna subotnja živost u rapskom Šarengradu Foto: Ivica Hodak

Tijekom subotnjeg prijepodneva živahno je, počevši od 10 sati nadalje, bilo i u prostoru Poslovnog centra „Mali Palit“, u popularnom rapskom Šarengradu. Na jednom njegovom dijelu uz glazbu i dijeljenje promidžbenih materijale, ali i sadnica s cvijećem, svojevrsno predizborno druženje s građanima održala je koalicija koju na nivou Županije čine SDP, PGS, IDS, HSU i HSS, a na razini Raba SDP, HNS, PGS i HSU, dok su na drugom dijelu Šarengrada svoje predizborno druženje s građanima Raba istovremeno imali Hrvatski laburisti.

SDP i koalicijski partneri na nivou Županije i Grada Raba

S Rabljanima koji su se u to vrijeme okupili u Šarengradu, uz rapske kandidate koalicije Novi val Nenada Debelića za gradonačelnika Raba i Kruna Matića za njegovog zamjenika, družio se i kandidat za župana PGŽ-a Zlatko Komadina sa svojom zamjenicom Marinom Medarić.

I Nenad Debelić i župan Zlatko Komadina vrlo kratko, tek u nekoliko rečenica, obratili su se prisutnima. Obojica su pozvali birače da na nivou Županije 21. svibnja, na izborima, zaokruže brojku 3 kojom se za župana predlaže Zlatko Komadina i brojku 8 koja predstavlja kandidacijsku listu za Županijsku skupštinu. U slučaju Raba građani su pozvani zaokružiti broj 1 kojim se za gradonačelnika predlaže Nenad Debelić i listu br. 5 na kojoj se nalaze kandidati koalicije Novog vala - jer, zaključili su obojica, takvim izborom vratit ćemo Rabu povjerenje koje je Rab i zaslužio.

Svoj boravak na Rabu Zlatko Komadina nastavio je i završio druženjem sa stranačkim prijateljima u Općini Lopar.

Hrvatski laburisti na drugom kraju Šarengrada

Na drugom kraju Šarengrada, za svojim štandom, gotovo istovremeno s SDP-ovcima i njihovim koalicijskim partnerima, okupili su se članovi Hrvatskih laburista sa svojim promidžbenim materijalima, odjeveni u majice na kojima je, kod jednih bio istaknut upitnik, a kod drugih uskličnik.

Oni su predstavili svoju kandidacijsku listu za županijsku skupštinu na kojoj je nositeljica Liste Jelena Krpan iz Rijeke.

Uz napomenu da se na Listi pod rednim brojem 14 nalazi i predsjednik Ogranka Hrvatskih laburista na Rabu Tomislav Badurina, novinare su s programom ove stranke koja samostalno izlazi na ove izbore upoznali; Gordana Vukoša treća na njihovoj Listi i kandidatkinja za načelnicu Općine Kostrena, te Vedran Sabljak, koji je na Listi upisan pod rednim brojem 6.

Njihov rad, rekli su, temeljit će se na ciljevima koji se vezuju uz gospodarstveni razvoj, socijalnu politiku i mlade te, ekologiju.

Pročitano 2441 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1