logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Četvrtak, 25 Svibanj 2017 19:15

Thomasu i Wilmi Holtfrerich Plaketa zahvalnosti za dugogodišnju, višegeneracijsku povezanost s otokom Rabom

Autor:
Ocijeni sadržaj
(4 glasa/-ova)
Thomasu i Wilmi Holtfrerich Plaketa zahvalnosti za dugogodišnju, višegeneracijsku povezanost s otokom Rabom Foto: Hrvoje Hodak

Zahvaljujući vještim i konspirativnim domaćinima, gospodinu Zdenku Lušiću, kćerki Maji i Vedranu Vukušiću, danas su, bez da su znali kojim povodom, u Ured Turističke zajednice grada Raba uspješno "privedeni" njihovi dragi dugogodišnji gosti Thomas i Wilma Holtfrerich iz Steinfurta, gradića nedaleko od Dortmunda u Njemačkoj.

Thomas na Rab prvi puta kročio s nepunih 5 godina davne 1969. godine

U opuštenoj atmosferi srdačno su ih primili direktorica Ureda TZG Raba Ivana Matušan i voditelj marketinga TZG Raba Luka Perčinić koji im je na tečnom njemačkom najprije objasnio zašto su ih danas pozvali i ugostili u Uredu TZG Raba, i što zapravo za rapski turizam predstavljaju ljudi poput njih, vjerni gosti i prijatelji našega otoka. U razgovoru koji je uslijedio doznali smo da je Thomas prvi puta na Rab došao sa svojim roditeljima s nepunih 5 godina, još davne 1969. godine, dakle prije punih 48 godina, a njegovi su roditelji kuću Lušićevih u Supetarskoj Dragi odabrali upravo zbog djece, važno im je naime bilo da kuća ima balkon sa sigurnom ogradom i da je, naravno, plaža blizu.

Ostalo je povijest. Dolasci kod obitelji Lušić na Rab zaredali su u kontinuitetu svih tih godina, čak i u vrijeme rata u Hrvatskoj. Kad se oženio nastavio je Thomas na Rab dolaziti i sa svojom suprugom Wilmom, a kasnije i s djecom. No osim što je Rab svo to vrijeme njihova nezaobilazna ljetna destinacija, Holtfrerichovi na njemu odmaraju čak dva puta godišnje, jer nakon prvog svibanjsko-lipanjskog odmora, obavezno slijedi još jedan, onaj u kolovozu.

Upisani u Knjigu vjernih gostiju Raba

Uz tople riječi zahvalnosti, plaketu i prigodne poklone Thomasu i Wilmi uručila je direktorica Ureda TZG Raba Ivana Matušan, a Luka Perčinić je gospođi Wilmi darovao i lijepi buket cvijeća. Posebno su naravno pohvaljeni i njihovi domaćini, bez čijeg gostoprimstva koje je preraslo u prijateljstvo ovakva priča ne bi mogla biti ispričana. Uslijedilo je potpisivanje u Knjigu dugogodišnjih gostiju otoka Raba te zajedničko fotografiranje za uspomenu.

Pročitano 2829 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1