Home Vijesti Thomasu i Wilmi Holtfrerich Plaketa zahvalnosti za dugogodišnju, višegeneracijsku povezanost s otokom Rabom

Thomasu i Wilmi Holtfrerich Plaketa zahvalnosti za dugogodišnju, višegeneracijsku povezanost s otokom Rabom

0
Thomasu i Wilmi Holtfrerich Plaketa zahvalnosti za dugogodišnju, višegeneracijsku povezanost s otokom Rabom

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

Thomas na Rab prvi puta kročio s nepunih 5 godina davne 1969. godine

U opuštenoj atmosferi srdačno su ih primili direktorica Ureda TZG Raba Ivana Matušan i voditelj marketinga TZG Raba Luka Perčinić koji im je na tečnom njemačkom najprije objasnio zašto su ih danas pozvali i ugostili u Uredu TZG Raba, i što zapravo za rapski turizam predstavljaju ljudi poput njih, vjerni gosti i prijatelji našega otoka. U razgovoru koji je uslijedio doznali smo da je Thomas prvi puta na Rab došao sa svojim roditeljima s nepunih 5 godina, još davne 1969. godine, dakle prije punih 48 godina, a njegovi su roditelji kuću Lušićevih u Supetarskoj Dragi odabrali upravo zbog djece, važno im je naime bilo da kuća ima balkon sa sigurnom ogradom i da je, naravno, plaža blizu.

Ostalo je povijest. Dolasci kod obitelji Lušić na Rab zaredali su u kontinuitetu svih tih godina, čak i u vrijeme rata u Hrvatskoj. Kad se oženio nastavio je Thomas na Rab dolaziti i sa svojom suprugom Wilmom, a kasnije i s djecom. No osim što je Rab svo to vrijeme njihova nezaobilazna ljetna destinacija, Holtfrerichovi na njemu odmaraju čak dva puta godišnje, jer nakon prvog svibanjsko-lipanjskog odmora, obavezno slijedi još jedan, onaj u kolovozu.

Upisani u Knjigu vjernih gostiju Raba

Rab danas oglas

Uz tople riječi zahvalnosti, plaketu i prigodne poklone Thomasu i Wilmi uručila je direktorica Ureda TZG Raba Ivana Matušan, a Luka Perčinić je gospođi Wilmi darovao i lijepi buket cvijeća. Posebno su naravno pohvaljeni i njihovi domaćini, bez čijeg gostoprimstva koje je preraslo u prijateljstvo ovakva priča ne bi mogla biti ispričana. Uslijedilo je potpisivanje u Knjigu dugogodišnjih gostiju otoka Raba te zajedničko fotografiranje za uspomenu.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime