logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Četvrtak, 25 Svibanj 2017 22:26

Fenomenalan uspjeh rapskih barmena na Državnom prvenstvu barmena Hrvatske u Rapcu

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Fenomenalan uspjeh rapskih barmena na Državnom prvenstvu barmena Hrvatske u Rapcu Izvor: Valamar Riviera PR

Rabac, 25. svibnja 2017. – U Hotel & Casa Valamar Sanfioru sinoć je završeno Državno prvenstvo barmena u organizaciji Hrvatske Sekcije Barmena pri Udruzi poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske. Rabljani briljirali!!!

Sedmorica najboljih hrvatskih barmena natjecala su se u klasičnom stilu i flairu (slobodnom stilu). Dok je u klasičnom stilu zadatak bio izrada 4 koktela i dekoracije u kategoriji long drink u najviše 22 sec, u flairu su se radila dva pića također iz kategorije long drink za što su imali 5 minuta.

Stručni peteročlani žiri (Zoran Surla, Mate Dedić, Alen Mravić, Tomislav Biluš i Karlo Damjanić) pojačan sucem za stručni rad Josipom Dijanom, na temelju vještina i prezentacije odlučio je sljedeće:

- najbolji barmen u klasičnom stilu je Dorijan Skoblar (Imperial - Rab), drugo mjesto ponio je Nino Karlovčec (Valamar - Rabac) te treće Luka Faflja (Imperial - Rab). Najbolji u stručnom radu je Tomislav Stančić.

- Najbolji barmen u slobodnom stilu je Ante Matušan, drugo je mjesto osvojio Lovre Perković, a treće Dorijan Skoblar

Organizatorica natjecanja, Dragana Franković, voditeljica hrane i pića u Valamar Family Life Bellevue Resortu i predsjednica Hrvatske sekcije barmena tom je prigodom izjavila: „Biti barmen znači biti kreativan, maštovit i konstantno učiti i razvijati vještine. Danas smo imali priliku vidjeti puno mladih ljudi koji su pokazali upravo to – što znači biti dobar barmen. Iznimno mi je drago da se naša struka iz godine u godinu dve više prepoznaje kao jedna od bitnih u turističkoj ponudi te mi je, a govorim to u ime Hrvatske Sekcije Barmena i Valamar Rivijere kao domaćina, velika čast bila na jednom mjestu okupiti najbolje iz struke. Čestitam pobjednicima i... vidimo se sljedeće godine!“

Natjecatelji iz cijele Hrvatske svoje su sudjelovanje na državnom prvenstvu izborili pobjedama na regionalnom prvenstvima koja su se održala prošlog mjeseca. Podsjetimo se, na regionalnom natjecanju na Rabu za regiju Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije, ukupno se šestero barmena kvalificiralo na državno natjecanje: Luka Faflja, Dominik Šanko, Dorijan Skoblar i Danijel Tomulić iz Valamarove destinacije Rab te Nino Karlovčec iz destinacije Rabac.

Pročitano 4254 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1