logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 753
Ponedjeljak, 29 Svibanj 2017 23:11

Klapa Krijanca osvojila 3. mjesto na 4. Natjecanju hrvatske tradicijske vokalne glazbe u Zagrebu

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(4 glasa/-ova)

U Zagrebu je 27.5.2017. u organizaciji Centra za kulturu Trešnjevka održana 4. natjecanje hrvatske tradicijske vokalne glazbe. Na poziv Marine Jurković (mag.mus) voditeljice Zagrebačkog glazbenog podija iz Centra za Kulturu Trešnjevka, odazvala se i sve poznatija rapska klapa Krijanca.

Natjecanje je održano u maloj koncertnoj dvorani V. Lisinskog. Kako nam kaže član klape Nereo Krunić: ''Vrlo rado smo se odazvali pozivu tim više jer je taj dan bio ''nogometni'' pa smo jedini branili klapske boje. Bila nam je čast sudjelovati.''

Natjecanje je održano pred izuzetno poštovanim žirijem sačinjenim od Joška Ćalete, Tomislava Habulina i Marka Rogošića.

Na smotri u Dramlju doznali rezultate iz Zagreba

Dok je žiri odlučivao koji će natjecatelji u jakoj konkurenciji osvojiti nagradu, klapa Krijanca je već bila na putu jer je pozvana i na 9. Smotru klapa "Sv. Jelena" u Dramlju, gdje je isto imala zapažen nastup. Tek u kasnim satima završila je dodjela nagrada u Zagrebu te je klapa Krijanca doznala da su nakon bodovanja žirija osvojili treće (brončano) mjesto što je izniman uspjeh ne samo za mladu klapu pod vodstvom maestra Nerea Arbule nego i malog otoka Raba.

Uspjeh su proslavili u prekrasnoj Pazdehovoj lučici, na samoj morskoj plaži u društvu dragih domaćica klape Sv. Jelena. Slavlju su se pridružile i ostale klape sudionika smotre.

Ovim putem, klapa se zahvaljuje na mnogobrojnoj podršci i lijepim riječima kako publike tako i organizatora natjecanja, a velike zahvale idu i Pučkom otvorenom učilištu Rab te Gradu Rabu koji su uvijek imali sluha za njih ali i za klapsku pjesmu na Rabu. Veliko toplo hvala upućuju obiteljima bez čije podrške, razumijevanja i odricanja te strpljenja svi ovi uspjesi ne bi bili mogući, a mi im od srca čestitamo na ovom vrijednom uspjehu.

Pročitano 2857 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1