Home Vijesti Klapa Krijanca osvojila 3. mjesto na 4. Natjecanju hrvatske tradicijske vokalne glazbe u Zagrebu

Klapa Krijanca osvojila 3. mjesto na 4. Natjecanju hrvatske tradicijske vokalne glazbe u Zagrebu

0
Klapa Krijanca osvojila 3. mjesto na 4. Natjecanju hrvatske tradicijske vokalne glazbe u Zagrebu

Foto: RabDanas

{gallery}Krijanca Lisinski{/gallery}

Natjecanje je održano u maloj koncertnoj dvorani V. Lisinskog. Kako nam kaže član klape Nereo Krunić: ”Vrlo rado smo se odazvali pozivu tim više jer je taj dan bio ”nogometni” pa smo jedini branili klapske boje. Bila nam je čast sudjelovati.”

Rab danas oglas

Natjecanje je održano pred izuzetno poštovanim žirijem sačinjenim od Joška Ćalete, Tomislava Habulina i Marka Rogošića.

Na smotri u Dramlju doznali rezultate iz Zagreba

Dok je žiri odlučivao koji će natjecatelji u jakoj konkurenciji osvojiti nagradu, klapa Krijanca je već bila na putu jer je pozvana i na 9. Smotru klapa “Sv. Jelena” u Dramlju, gdje je isto imala zapažen nastup. Tek u kasnim satima završila je dodjela nagrada u Zagrebu te je klapa Krijanca doznala da su nakon bodovanja žirija osvojili treće (brončano) mjesto što je izniman uspjeh ne samo za mladu klapu pod vodstvom maestra Nerea Arbule nego i malog otoka Raba.

Uspjeh su proslavili u prekrasnoj Pazdehovoj lučici, na samoj morskoj plaži u društvu dragih domaćica klape Sv. Jelena. Slavlju su se pridružile i ostale klape sudionika smotre.

Ovim putem, klapa se zahvaljuje na mnogobrojnoj podršci i lijepim riječima kako publike tako i organizatora natjecanja, a velike zahvale idu i Pučkom otvorenom učilištu Rab te Gradu Rabu koji su uvijek imali sluha za njih ali i za klapsku pjesmu na Rabu. Veliko toplo hvala upućuju obiteljima bez čije podrške, razumijevanja i odricanja te strpljenja svi ovi uspjesi ne bi bili mogući, a mi im od srca čestitamo na ovom vrijednom uspjehu.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime