logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 746
Ponedjeljak, 05 Lipanj 2017 09:10

„Zlatni pir“ Thomasa Linsea s otokom Rabom

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
„Zlatni pir“ Thomasa Linsea s otokom Rabom Foto: Ivica Hodak

Ovaj simpatični gost iz njemačkog grada Coburga prvi je puta stigao na Rab s roditeljima kao 11-godišnjak, davne 1967. godine, dakle prije točno 50 godina.

Baš kao i njegovim roditeljima, Rab je i Thomasu postao i ostao trajnom ljetnom destinacijom u koju je nastavio dolaziti redovito svake godine. Kad se oženio, u redovitim dolascima na Rab pridružila mu se i supruga Beate Geist-Linse, a slučaj je htio da ove godine i kod nje vjernost Rabu bude iskazana zaokruženom brojkom – 30 godina.

Povodom ovih jubilarnih obljetnica danas su Thomas i Beate bili primljeni u Uredu Turističke zajednice Grada Raba, gdje su im u prisutnosti, u posljednjih 15 godina njihove „domaćice“ gospođe Zlate Brnabić iz Palita, Ivana Matušan, direktorica Ureda TZG i Luka Perčinić, voditelj marketinga TZG Raba, uručili Plaketa i prigodne poklone.

„Kada sam s roditeljima prvi puta stigao na Rab, doputovali smo do Rijeke vlakom, a onda smo uz pomoć nosača kofere prebacili do riječke luke i brodom stigli na otok“, prisjetio se gospodin Thomas i dodao: „Prvi domaćini bili su nam obitelj Umiljenović. Na Rabu svima znani Mirko Umiljenović bio je onda, baš kao i ja dječarac.

Sada kada smo nešto i stariji, na Rab redovito dolazimo nešto ranije ili kasnije u odnosu na glavni dio turističke sezone. Preferiramo raniji dolazak jer onda s puno emocija na trajektu otvaram sve prozore automobila kako bih „pokupio“ godinama zapamćene mirise ovog prelijepog otoka koje nam odašilju kuš, borovi, lavanda"

Osim njemačkom paru, simboličnim poklonom čelnici TZG Raba su i gospođi Zlati Brnabić zahvalili na izvanrednom gostoprimstvu kojeg već 15 godina pruža bračnom paru Beati i Thomasu Linse.

Pročitano 1945 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 

 

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1