Home Vijesti Prijatelji iz Königsbrunna oduševljeni primanjem u Gradu Rabu uoči večerašnjeg koncerta Posaunenchora

Prijatelji iz Königsbrunna oduševljeni primanjem u Gradu Rabu uoči večerašnjeg koncerta Posaunenchora

0
Prijatelji iz Königsbrunna oduševljeni primanjem u Gradu Rabu uoči večerašnjeg koncerta Posaunenchora

Foto: Foto: Ivica Hodak

Pozdravljajući na samom početku predstavnika grada Königsbrunna gospodina Christiana Tohta, voditeljicu Posaunenchora gospođu Sabine Leimer, dirigenticu Sandru Möhring, članove orkestra i sve ostale pristigle prijatelje iz Königsbrunna (a stiglo je ukupno 80-ak) zamjenik gradonačelnika Raba Denis Deželjin, nadahnuto je izjavio:

Dobro došli na otok – naš posebni mali svijet koji je, pored plavetnila koje ga oplahuje, boje bijelog kamena, zelenih šuma i polja, svijet mirisa mediteranskog bilja, a zvukovno upravo ulazimo u razdoblje svijeta cvrčaka.

Rab danas oglas

Spomenuvši da Rab i Königsbrunn veže uspostavljeno dugogodišnje prijateljstvo, Deželjin je dodao:

Zahvaljujem što ste s nama došli podijeliti radost obilježavanja jubileja Vašeg grada i unaprijed se veselim večerašnjem koncertu i lijepim izvedbama u ugodnoj atmosferi naše Ljetne pozornice.

A da će tako i biti potvrdio je dio glazbenika ovog orkestra koji je tijekom ovog prijma u nekoliko navrata zasvirao, izmamivši zaslužene aplauze prisutnih.

Iz riječi predstavnika ovog lijepog bavarskog grada gospodina Christiana Tohta, doznali smo i to da su se ovom putu na otok i nastupu na Rabu obradovali svi članovi orkestra, tako da je na Rab stiglo svih 38 aktivnih glazbenika u pratnji svojih obitelji, a to znači da ih je na otok stiglo nešto preko 80.

Doznali smo, isto tako, da je njihova sadašnja dirigentica prof. glazbe Sandra Möhring sudjelovala na koncertu Posaunenchora na Rabu, sada već pomalo daleke, 2006. godine, tada kao flautistica, da bi od ove godine preuzela dirigiranje orkestrom.

Prije pripremljenog domijenka gosti i domaćini izmijenili su mnogobrojne poklone.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime