logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Ponedjeljak, 12 Lipanj 2017 09:17

Prijatelji iz Königsbrunna darovali prekrasan koncert Rabljanima i njihovim gostima

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
Prijatelji iz Königsbrunna darovali prekrasan koncert Rabljanima i njihovim gostima Foto: Hrvoje Hodak

Bez daljnjega lijep poklon prijatelja iz Königsbrunna gradu Rabu, jer što je ljepše i univerzalnije u doživljajnom smislu od uzvišenog sklada glazbe. Povodom obilježavanja jubileja 50 godina postojanja grada Königsbrunna, njihov jedinstveni puhački limeni orkestar Posaunenchor nastupio je u petak 9. lipnja 2017., na pozornici Ljetnog kina pod ravnanjem mlade maestre Sandre Möhring.

Ovaj bavarski orkestar već 39 godina, na inicijativu nekadašnjeg voditelja gospodina Hörsta Günzela, izvodi koncertnu puhačku glazbu, a gospodin Günzel i danas obogaćuje njegov zvuk kao izvođač na trubi.

U najavi ovog koncerta jednako skladno dvojezično su se smjenjivali predstavnik grada Königsbrunna gospodin Christian Toht i gospodin Nedjeljko Mikelić dugogodišnji direktor Ureda TZG Raba, trenutačno stručni savjetnik u TZG Raba.

Sjećanja na putovanje 2006. godine na Rab i koncert održan pod zvonikom i na ostacima crkve sv. Ivana Evanđeliste, povodom 10. obljetnice partnerstva naših dvaju gradova, toliko su živa kod svih članova koji su tada bili prisutni, da je Uprava orkestra to odlučila ponoviti povodom jubileja 50. godišnjice postojanja grada Königsbrunna.

Glazbenici su oduševljeno prihvatili taj prijedlog, tako da je na Rab ovom prigodom doputovalo 38 aktivnih glazbenika u pratnji svojih obitelji i prijatelja, pa je tako 80 putnika iz Königsbrunna, na radost sviju nas, stiglo u posjet Rabu.

Publika okupljena u Ljetnom kinu Rab sjajno se zabavila uz skladne izvedbe kompleksnih aranžmana iz filmskog, zabavnog i klasičnog glazbenog žanra, a nama ostaje samo da zahvalimo prijateljima iz Königsbrunna na ovom daru od srca, da im čestitamo njihovu obljetnicu, sa željom da svi skupa, u godinama koje predstoje, sadržajno jačamo ovo lijepo prijateljstvo.

 

Pročitano 1227 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

BORICkandidat400

DOMOVINSKI POKRET 500

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1