logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 893
Ponedjeljak, 12 Lipanj 2017 10:31

U Loparu započela vesela regata - outdoor izložba "Kreativna plovidba"

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
U Loparu započela vesela regata - outdoor izložba "Kreativna plovidba" Izvor: Centar za kulturu Lopar

U nedjelju, 11. lipnja, u parku na Rtiću postavljena je izložba oslikanih jedara „Kretivna plovidba“! Prethodno iskrojena jedra visine 3 metra oslikali su učenici Područne škole Lopar te polaznici Dječjeg vrtića „Pahuljica“, PO Lopar. U okviru projekta „Gradim svoj svijet“, outdoor izložbi prethodio je ciklus kreativnih radionica pod vodstvom magistre likovne pedagogije Nives Gvačić na kojima su djeca imala priliku samostalno odrediti temu, osmisliti kompoziciju i dogovoriti se oko raspodjele poslova na oslikavanju svojega jedra.

Kako vremenske prilike ne možemo sa sigurnošću predvidjeti, trajanje ove kreativne plovidbe također je neizvjesno te Vas pozivamo da izložbu pogledate što prije!

Projekt „Gradim svoj svijet“ Centar za kulturu Lopar provodi u suradnji s OŠ Ivana Rabljanina Rab, PŠ Lopar, te Dječjim vrtićem „Pahuljica“, PO Lopar, a financiran je sredstvima Primorsko-goranske županije i Općine Lopar. U okviru istog projekta prethodno je održana i radionica „Cvat kreativnosti“ namijenjena polaznicima dječjeg vrtića i njihovim roditeljima, a tijekom ljeta u planu ih je još nekoliko.

Navedenim projektom namjera nam je potaknuti kreativnost te djecu senzibilizirati za različite umjetničke izričaje, a u neke od radionica bit će uključeni i njihovi roditelji,odgajatelji i učitelji. Kroz različite aktivnosti djeca će morati međusobno surađivati, a pritom će imati priliku razvijati svoje vještine i talente. Kod odgajatelja, učitelja i roditelja nastojat će se potaknuti kreativan način razmišljanja kako bi djeci pružili poticaj da ispolje svoju maštu i realiziraju potencijale kojih možda nisu svjesni. Raznovrsnim likovnim zadacima nastojat će se razvijati socijalne vještine i međuljudske odnose među vršnjacima te doprinijeti osnaživanju zajednice.

Pročitano 1290 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1