Home Vijesti Srdačan prijam za prijatelje iz grada Vráble iz zapadne Slovačke

Srdačan prijam za prijatelje iz grada Vráble iz zapadne Slovačke

0
Srdačan prijam za prijatelje iz grada Vráble iz zapadne Slovačke

Foto: Foto: Ivica Hodak

{gallery}Vrable{/gallery}

I gradonačelnik Raba, kao bivši dugogodišnji nogometaš NK „Raba“ u nekoliko je navrata nastupio na tim prijateljskim utakmicama kod njih u Slovačkoj, odnosno na Rabu. Upravo iz tih „nogometnih“ razloga ovom je prijmu u Maloj vijećnici Grada Raba osim gradonačelnika Nikole Grgurića, njegovog zamjenika Denisa Deželjina i direktorice Ureda TZG Raba Ivane Matušan, prisustvovao i donedavni predsjednik NK „Raba“ Marko Krstinić.

Rab danas oglas

Vráble je grad u Nitranskom kraju u zapadnoj Slovačkoj koji je po broju stanovnika sličan Rabu. Naime, prema popisu stanovništva iz 2001. godine na površini od 38,31 km² grad je brojao 9.493 stanovnika, međutim raspolaže s oko 5,5 tisuća radnih mjesta. Poznati su njihovi vinogradari, koji godišnje proizvedu 4,5 milijuna litara bijelog vina i stoga nije čudno da raspolažu s oko 600 velikih vinskih podruma.

Srdačnosti jučerašnjeg susreta posebno je doprinijeo dugogodišnji gost i prijatelj Raba, Vlado Penzeš, koji iz tog grada Slovačke na Rab dolazi pune 44 godine i to, obavijestio nas je gradonačelnik Grgurić – najmanje pet puta godišnje. Osim toga, treba reći da je na čelu ove skupine poslovnih ljudi i prijatelja iz tog slovačkog grada bio njihov gradonačelnik Tibor Toth.

Na početku ovog teksta spomenuli smo da je ovaj slovački gradić po mnogočemu zanimljiv. Vráble je, naime, grad u Nitranskom kraju u zapadnoj Slovačkoj koji je zapravo po broju stanovnika sličan Rabu. Prema popisu stanovništva iz 2001. godine na ukupnoj površini od 38,31 km² grad je brojao 9.493 stanovnika, međutim raspolaže s oko 5,5 tisuća radnih mjesta. Poznati su njihovi vinogradari, koji godišnje proizvedu 4,5 milijuna litara bijelog vina i stoga nije čudno da raspolažu s oko 600 velikih vinskih podruma.

A nogometni susreti ekipa gradova Vrable i Raba nastaviti će se vrlo brzo, ove godine biti će to na Rabu i to vrlo uskoro 8. srpnja.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime