Home Vijesti Konstituirano gradsko vijeće Grada Raba

Konstituirano gradsko vijeće Grada Raba

0
Konstituirano gradsko vijeće Grada Raba

Foto: RabDanas

Potom je u svojstvu predsjednika Mandatne komisije nositelj pobjedničke liste koalicije predvođene HDZ-om, dr. Boris Bačić podnio podulje izvješće u kojem je prezentirao rezultate prijevremenih izbora, koji su na Rabu održani 8. ožujka 2015. Nakon toga dr. Bačić je nakratko, do imenovanja predsjednika Gradskog vijeća, preuzeo ulogu predsjedanja Vijećem.

Većinu od osam vijećnika u novom sastavu Gradskog vijeća Raba čini koalicija stranaka predvođena HDZ-om. Jednog vijećnika, Zdenka Matijevića, ima njegova Nezavisna lista, dok oporbu, kao i u prošlom sazivu čini šest vijećnika s liste koju je predvodila bivša gradonačelnica Rosanda Krstinić Gušćić. Zanimljivo je da su na mjesta predsjednika i dva potpredsjednika Gradskog vijeća izabrane iste osobe koje su te funkcije obnašale i prije prijevremenih izbora.

Rab danas oglas

Željko Peran ponovno je predsjednik Gradskog vijeća, dok su potpredsjednici Slobodan Frankić iz redova vladajuće većine i oporbeni Ivica Lupić. U nastavku sjednice Vijeća nakon njegova konstituiranja prihvaćena je dopuna dnevnog reda kojom su, na prijedlog većine u Gradskom vijeću, izglasani članovi četiriju komisija i Vijeća za odobravanje koncesija, a niti jedan od pet prijedloga kojima je u ta tijela svojeg kandidata predložila oporba, nije prihvaćen.

Uz napomenu da je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća bila zakazana s početkom u 12 sati, njen drugi, iznimno važan dio, održat će se nešto kasnije – s početkom iu 16 sati. U tom dijelu sjednice glasat će se o prihvaćanju Prijedloga konsolidiranog Proračuna Grada Raba za 2015. godinu.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime