logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Petak, 16 Lipanj 2017 11:28

Koncertom francuskih šansona u izvedbi Radovana Prstačića & La Boheme započeli novi rapski "Kantuni"

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Koncertom francuskih šansona u izvedbi Radovana Prstačića & La Boheme započeli novi rapski "Kantuni" Foto: Hrvoje Hodak

Sinoć je na otvaranju nove, druge po redu, sezone kulturne manifestacije "Kantuni", prekrasan outdoor prostor podno zvonika i na ostacima samostana i crkve sv. Ivana Evanđeliste u povijesnoj jezgri grada Raba bio u potpunosti ispunjen publikom. 

Koncertom francuskih šansona Radovan Prstačić zaljubljenik u ovaj osebujni glazbeni žanr, uz instrumentalnu pratnju izvrsnih glazbenika okupljenih pod nazivom "La Boheme" (Marjan Krajna - harmonika, Ranko Purić - brač, Pere Ištvančić - bas i Antun Stašić - violina) vratio nas je u zlatno doba Montmartrea, a na repertoaru su se legendarne skladbe nekih od najpoznatijih šansonijera Francuske, sve u svemu oko dvadesetak pjesama slavnih autora kao što su Jacques Brel, Charles Aznavour, Gilbert Becaut i drugih koji su svojim poetskim i glazbenim stvaralaštvom obilježili 20. stoljeće.

Decentno pripremljeni stolovi s tinjajućim svjećicama, uz diskretnu igru obojane svjetlosti na jedinstvenoj kamenitoj sceni grada, mirisi vina i izvrsno producirani zvuk, dočekali su brojnu zadovoljnu publiku. U pomalo kabaretskom tonu, na francuskom i na hrvatskom jeziku, Radovan Prstačić najavljivao je svaku pjesmu i potpuno se približio publici. Tijekom koncerta, umjetnički štih rapskom Montmartreu, dodatno je dao i rapski slikar Siniša Pahljina, koji je sjedeći za štafelajem mirno oslikavao svoje slikarsko platno. 

Novu sezonu "Kantuna" prije početka koncerta u ležernom su tonu najavili Vedran Galić u ime G.A.D. produkcije d.o.o. iz Zagreba, zatim direktorica Ureda TZG Raba Ivana Matušan i na kraju gradonačelnik Raba Nikola Grgurić. Svo troje govornika istaknulo je zadovoljstvo izuzetno kvalitetnom međusobnom suradnjom, zahvalivši pritom svima koji su i na najmanji mogući način pridonijeli organizaciji još jednih rapskih "Kantuna", kulturne manifestacije koja uz pomoć biranih umjetnika, na najbolji mogući način u funkciju stavlja neke od najljepših prostora u povijesnoj jezgri grada Raba.

Što nas očekuje u petak 16.6. na Kantunima?

Večeras, u petak 16.6. očekuju nas susreti na nekim drugim kantunima grada Raba, pa će tako publika moći čuti fantastične vokale Matije Cveka u Parku Dorka (Kantun svjetla), Gordane Marković na Pjaceti (Kantun susreta), Lu Jakelić u Mahačevoj vili (Skriveni kantun)... Trebate li dodatni poziv? Kantuni su tu za vas od 18 do ponoći - Vidimo se na Kantunu!

Pročitano 1423 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

seakayakcroatia