Home Vijesti Dobre vijesti iz Dječjeg vrtića “Pahuljica” – obnovljeno dvorišno igralište, a najavljuje se i novo područno odjeljenje u Banjolu

Dobre vijesti iz Dječjeg vrtića “Pahuljica” – obnovljeno dvorišno igralište, a najavljuje se i novo područno odjeljenje u Banjolu

0
Dobre vijesti iz Dječjeg vrtića “Pahuljica” – obnovljeno dvorišno igralište, a najavljuje se i novo područno odjeljenje u Banjolu

Foto: RabDanas

{gallery}Vrtic playground{/gallery}

Povodom završetka radova na uređenju dvorišnog prostora, inače arhitektonski lijepe i funkcionalne novije zgrade Diječjeg vrtića „Pahuljica“, u petak (7.7.2017.) vrtić su posjetili gradonačelnik Raba Nikola Grgurić i pročelnik Odjela za opće poslove i društvene djelatnosti Zvonko Puljar-Matić, te su zajedno s ravnateljicom ove Ustanove Sanjom Grozdanić na početku za okupljene rapske novinare održali kratku presicu.

Uz ostvarene uštede Vrtiću u posljednjih godinu-dvije osigurano dodatnih cca milijun kuna godišnje

Rab danas oglas

Od ravnateljice smo tako doznali da je osnivač Ustanove, Grad Rab, u nastojanju da stvori korisnicima vrtića bolje uvjete za igru, sport i razonodu, u uređenje dvorišnog prostora s nabavljenim i montiranim novim igralima, postavljenom umjetnom travom na mini nogometnom igralištu, instaliranjem meke podloge ispod igrala i u još podosta toga, uložio 191 tisuću kuna.

U nastavku, opširnije je vezano uz ulaganja u predškolski odgoj na Rabu govorio gradonačelnik Nikola Grgurić.

– Uspjeli smo u posljednjih godinu-dvije Vrtiću, u odnosu na dosadašnja sredstva, godišnje osigurati dodatnih oko milijun kuna. Istovremeno dosta se dobilo i određenom reorganizacijom, stavljanjem svega „pod jednu kapu“, naglasio je Grgurić, misleći pri tome da su određene uštede u poslovanju nastale i zbog toga što poslove knjigovodstva i računovodstva obavljaju stručne službe Grada Raba, a za dobru organizaciju i funkcioniranje takvog rada najviše zasluga pripada pročelnici za financije Grada Raba Martini Španjol.

Možda se to na prvi pogled 70 kuna mjesečno i ne čini nekim velikim smanjenjem cijene koštanja Vrtića, rekao je Grgurić. Međutim, tih krajnjih 840 kuna uštede na godišnjem nivou i nije tako beznačajan iznos za roditelje, zaključio je gradonačelnik.

Uloženo i u neka dječja igrališta izvan zgrade vrtića

Gradonačelnik je napomenuo da je Grad Rab, kada su u pitanju djeca predškolske dobi, određena sredstva uložio i u dječja igrališta izvan zgrade Dječjeg vrtića „Pahuljica“, točnije u igralište u parku „Boškopini“ ili u igralište koje pripada Područnoj osnovnoj školi u Mundanijama, a koja su, otvorena za svu djecu koja borave na našem otoku.

“Slatki problemi” – uskoro novo vrtićko područno odjeljenje u Područnoj školi Banjol

Grgurić je na kraju spomenuo i, po njemu, jedan „slatki“ problem Grada Raba:

– Naime, postojeći kapaciteti Dječjeg vrtića „Pahuljica“ u Rabu pa i njegovog područnog odjeljenja u Loparu, u odnosu na zahtjeve za smještajem postaju nedostatni, što znači da nam se broj djece, na sreću povećava. Mislim da ćemo i taj, kako sam već naglasio, „slatki“ problem na određen način riješiti. Počet ćemo s prilagodbom za te svrhe prostora u Područnoj osnovnoj školi u Banjolu, kojeg će prema našoj evidenciji u početku koristiti 22 djece predškolske dobi – zaključio je Grgurić na danas održanoj konferenciji za novinare, prilikom posjete Dječjem vrtiću „Pahuljica“.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime