logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Subota, 20 Lipanj 2015 07:05

Najbolja skulptura u pijesku - "Žabe"

Autor:
Ocijeni sadržaj
(0 glasa/-ova)

Bili smo i na završnom danu petog izdanja Festivala skulpture u pijesku koji se održava na Rajskoj plaži u Loparu u organizaciji Turističke zajednice Općine Lopar i doznali koje su pobjedničke pješčane skulpture i tko je bio najuspješniji u fotografiji loparskog pijeska.

Dakle, prvo je mjesto zavrjedila skulptura „ŽABE“ dviju zagrebačkih studentica kiparstva pred diplomom Jelene Mavrić i Martine Vrbljanin, drugo mjesto zauzela je skulptura „LAV“ akademskih kiparica iz Zagreba, Rebecce Galvan – Glušac i Medarde Fack, treće mjesto pripalo je skulpturi „RAK“ ak. kipara Ivana Mladenovića i ak. slikarice Alise Ramić.

Što se pak foto-natječaja tiče, žiri kojeg je predvodila povjesničarka umjetnosti Sanda Bajzek Stanačev, najuspješnijom je proglasio fotografiju 11-godišnjeg Ivana Lukasa Andreškića iz Lopara, na drugom je mjestu fotografija poznatog rapskog fotografa Gorana Novotnija, a trećoj najuspješnijoj fotografiji autorstvo potpisuje Đemšid Tunjić iz Zagreba.

Na ovogodišnjem Festivalu skulpture u pijesku na loparskoj Rajskoj plaži sudjelovale su 4 diplomirane skulptorice i jedan diplomirani mladi kipar te 7 studenata Likovne akademije. I ove godine umjetnički voditelj Festivala naš je poznati akademski slikar Zlatko Kauzlarić - Atač, kojemu već drugu godinu zaredom pomaže akademska skulptorica Paula Banić.

Inače, sudjelovanje umjetnica iz Italije i Bugarske, Valerie Caldare i Elline Tončeve, dalo je Festivalu međunarodni karakter.

Pročitano 1524 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1