Home Vijesti Rapski “sastanak na vrhu” u maloj vijećnici grada Raba

Rapski “sastanak na vrhu” u maloj vijećnici grada Raba

0
Rapski “sastanak na vrhu” u maloj vijećnici grada Raba

Foto: RabDanas

S tim u vezi otvorena je i vječita tema moguće privatizacije „Imperiala“, hotelskog poduzeća koje je i dalje perjanica ukupnog razvoja turizma na otoku. Nazočne je obradovala informacija predsjednika Uprave „Imperiala“ koji je najavio nova značajna ulaganja u poboljšanje kvalitete smještaja u hotelskim objektima i autokampovima ove tvrtke.

Izmještanje naplatne kućice na Mišnjaku i kartična prodaja u rapskoj plovidbi

Čelnici lokalnih samouprava kao posebnu vrijednu novost spomenuli su potpisani sporazum s Lučkom upravom u Senju, koji će rezultirati značajnijim ulaganjima u potrebne sadržaje u kopnenoj trajektnoj luci u Stinici, prvenstveno u hitno rješavanje problema privremenih sanitarnih čvorova do konačnog uređenja lučkog terminala. Rapskoj je plovidbi predložena i prilagodba plovidbenog reda na način da se putnicima s kupljenom kartom omogući raniji ulazak na trajekt i boravak na palubi ili unutar klimatiziranog salona. Na inicijativu gradonačelnika Nikole Grgurić, nastojat će se naći i prikladnije rješenje s Lučkom upravom Rab, vezano uz organizaciju rada terminala na Mišnjaku, a sve s ciljem smanjivanja gužve. Gradonačelnik je predložio i izmještanje naplatne kućice na poziciju uz pristupnu cestu, kako bi se kupovina karata mogla obavljati protočno i iz automobila, bez potrebe da vozač napušta auto i pješači do udaljenog terminala.

Rab danas oglas

Kad je u pitanju prodaja karata, najavljeno je i to da bi Rapska plovidba d.d. uskoro trebala omogućiti kartično plaćanje na svojim prodajnim mjestima, ali i rezervaciju i kupovinu trajektnih karata putem interneta, što do sada nije bilo moguće.

„Ovo je prvi sastanak takve vrste“, rekao je gradonačelnik Grgurić i dodao kako takve sastanke treba, i to još u širem sastavu, održavati najmanje jedanput mjesečno.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime