Home Vijesti U uredu TZG Raba u samo tri dana uručen rekordni broj Plaketa dugogodišnjim i dragim gostima Raba

U uredu TZG Raba u samo tri dana uručen rekordni broj Plaketa dugogodišnjim i dragim gostima Raba

0
U uredu TZG Raba u samo tri dana uručen rekordni broj Plaketa dugogodišnjim i dragim gostima Raba

Foto: RabDanas

 

Gabriella Cambrelli i Franescco Crocettia

Andrijana Štokić, domaćinsku ulogu i posao iznajmljivanja naslijedila je od svojih pokojnih roditelja, Marije i Andrije Štokić, a u Ured Turističke zajednice grada Raba 30. kolovoza dovela je svoje dugogodišnje goste, talijanski bračni par Gabriellu Cambrelli i Franescca Crocettia, koji su na Rab prvi puta došli 2. rujna 1985. i to na svoj Medeni mjesec, samo dan nakon vjenčanja. Od tada, pa sve do danas postali su i ostali vjerni gosti ovog otoka i obitelji Štokić.

Rab danas oglas

Ovogodišnjim dolaskom obilježili su 32. godišnjicu redovitih dolazaka na Rab, i naravno, proslavili 32. godišnjicu braka, čime su stekli uvjete da im u Uredu TZG Raba, direktorica Ivana Matušan i voditelj marketinga Luka Perčinić, uruče plaketu zahvale i prigodne poklone.

 

Ingrid, Manfred i Marc Rödel

Već narednog dana, u četvrtak, 31. kolovoza, sa svojim je gostima do Ureda TZG Raba iz Barabata stigla i gospođa Nada Rizner. Riječ je o bračnom paru iz okolice Nürnberga, Ingrid i Manfredu Rödel te njihovom sin Marcu, koji je te 1974. godine, kada su svi zajedno prvi puta stigli na Rab, imao samo tri godine.

 

Članovi ove, kako su godine prolazile, sve brojnije njemačke obitelji, bili su najprije gosti Nadinih roditelja, Katice i Franja Jureše, a zahvaljući vlastitoj brodici oplovili su i do u tančine upoznali prelijepi akvatorij otoka Raba, ali i najveći dio naše obale.

Čelni ljudi TZG Raba tom su prigodom uručili plakete zahvale i prigodne poklone, posebno mami i tati Ingrid i Manfredu te njihovom sinu Marcu Rödelu.

 

Bernd Witte

Gospodin Bernd Witte sa suprugom Corneliom iz njemačkog grada Biefelda, udaljenog od Raba ravnih 1.300 kilometara, na Rab je prvi puta stigao, tada kod obitelji Marije i pok. Josipa ŠpanjolaŠapetića, još 1986. godine.

Na primanje u Ured TZG Raba stigli su u pratnji svojih današnjih domaćina, nasljednika Marije i Josipa, sina Davora i nevjeste Rajke.

Evocirajući kroz razgovor svoje uspomene iz protekle 31 godine redovitih dolazaka na Rab, ali i pokazujući neke stare fotografije koje je donio sa sobom, vrlo emotivni gospodin Bernd, pri spominjanju pok. Josipa Španjola nije mogao suspregnuti suze.

Ipak sve je završilo u veselom raspoloženju nakon uručene plakete zahvale i prigodnih poklona, a sve prisutne u Uredu TZG Raba posebno je nasmijao njihov minijaturni četveronožni ljubimac znakovitog imena – Rambo.

 

Doris i Elmar Hammerer

Zadnjega dana mjeseca kolovoza, u večernjem terminu, domaćinski par Jasna Dubravica i Joško Perčinić u prostorije TZG Raba došli su s jednim austrijskim, a idućeg dana, 1. rujna, s drugim, ovoga puta njemačkim bračnim parom.

 

Austrijski bračni par Doris i Elmar Hammerer iz blizine Bodensea, ali s austrijske strane, kod Perčinićevih, tada kod Milice i Vinka, stigli su prvi puta davne 1976. godine, što znači da su Rabu vjerni 41 godinu. Međutim, rekli su nam na primanju – na kojemu su baš kao i svi ostali „stari“ gosti Raba dobili plaketu zahvale i prigodne poklone – dolasci na otok Rab zapravo su puno brojniji od samih godina dolazaka, jer se do Raba „zalete“ redovito i dva puta godišnje.

Rainer Günther

Gost iz Njemačke Rainer Günther, s kojim su Perčinići u Ured TZG stigli slijedećeg jutra, stigao je na Rab prvi puta 1971. godine. I kod njega su se zbog lijepih uspomena na njegovog prvog domaćina Vinka Perčinića pojavile suze u očima.

 

Ingrid i Franz Ritter

 

Dugogodišnji gosti Anke Keko iz Banjola Ingrid i Franz Ritter iz okolice Nürnberga, stigli su na Rab prvi puta 1975. godine. Od tada su stalni i vjerni gosti otoka uz napomenu da su počevši od 1984. godine, gosti Anke Keko iz Banjola s kojom su se i došli u ured TZG Raba gdje im je uručena plaketa zahvale i prigodni pokloni.

I oni, kao i većina vjernih gostiju, na otok dolaze i po dva puta godišnje. Ove godine bilo je posebno veselo jer njihov se dolazak i boravak na Rabu, poklopio s 29. kolovozom – rođendanom gospodina Franza.

 

Hiltrud i Horst Gruber

Tog, u Uredu TZG, vrlo „prometnog“ 1. rujna, pojavio se sa svojim gostima, čini nam se već treći puta ovoga ljeta, i bračni par iz Supetarske Drage Grozdana i Žarko Matušan. Ovoga puta s njima su u društvu bili njihovi dugogodišnji gosti, austrijski bračni par Hiltrud i Horst Gruber. Na otok Rab su prvi puta stigli 1974. godine, već davno ukinutom trajektnom linijom Senj – Lopar – Senj.

Posebno je zanimljivo bilo čuti sjećanja na njihovo prijateljevanje s već davno pokojnim fra Ambrozom Testenom, koji je – moglo bi se reći, tek nakon svoje smrti – postao našim i među stručnom javnošću poznatim i priznatim slikarom.

Hiltrud i Horst cijenili su likovno stvaralaštvo i kreativnu energiju tada još široj javnosti nepoznatog fratra. Kupili bi neku od njegovih slika, no kako fra Testen nije htio uzeti novce, u Austriji bi za njega znali kupiti likovne potrepštine. Za slanje poštom prešli bi tadašnju jugoslavensku granicu, a sve kako bi mu iz Maribora paket stigao necarinjen i neotvaran na samostansku adresu. Naravno takve stvari skromnog su fratra i umjetnika više veselila nego novac.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime