logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Ponedjeljak, 02 Listopad 2017 14:22

Veliki koncert Četiri tenora i popularna Kanata okupili više od tisuću gostiju na Trgu sv Kristofora

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
Veliki koncert Četiri tenora i popularna Kanata okupili više od tisuću gostiju na Trgu sv Kristofora Foto: Petar Lupić / Izvor: TZG Raba

U povodu obilježavanja Svjetskog dana turizma, Grad Rab i Turistička zajednica Grada Raba pripremili su trodnevno slavlje za svoje domaće i strane goste. U petak su tako prezentirani rezultati turističke sezone koji su oborili sve rekorde, dodijeljene su i plakete pobjednicima akcije „Tajni gost 2017.“, dok su subota i nedjelja bile rezervirane za uživanje u gastronomskim manifestacijama i zabavnom programu. Najviše pažnje posjetitelja izazvala je upravo Kanata i natjecanje u pripremanju brudeta, kao i sinoćnji koncert Četiri tenora.

 

Idealne vremenske prilike, čak deset natjecateljskih timova i odličan ocjenjivački žiri kojim je predsjedavao poznati gurman Domagoj Jakopović Ribafish, obilježili su ovogodišnje kulinarsko natjecanje za „Naj brunčić“. Na Trgu Sv. Kristofora u nedjelju su se okupili najbolji amaterski kuhari brudeta u kotliću koji su se svojim kulinarskim egzibicijama borili za titulu najboljeg brudeta, a pobjeda je pripala Društvu športske rekreacije Kampor.

„Nije lako biti članom žirija za izbor najboljeg brudeta Raba i prijateljskih otoka. Iako je atmosfera bila sjajna, natjecatelji opušteni i veseli, a sami brudeti sjajni, trebalo je izabrati najboljeg od deset izjednačenih pred tisuću ljudi koji su željeli jesti s nama. Šalu na stranu, da mi nije zapela kost od škarpuna u prvoj minuti natjecanja, žiriranje bi bilo i kvalitetnije, ali i ovako sam presretan što sam naučio nešto novo, isprobao okuse kakvih nema na mom otoku (Korčuli) i uživao u cjelokupnom programu. Sad jedva iščekujem dane janjetine - svi na Rab!“, istaknuo je Ribafish nakon natjecanja. 

 

Završetak slavljeničkog vikenda na Rabu uz Četiri tenora

Nakon napete gastronomske „borbe“, uslijedio je koncert Đanija Stpaničeva, Marka Pecotića, Marka Škugora i Vladimira Garića, poznatijih pod nazivom Četiri tenora koji su svojim specifičnim interpretacijama poznatih pjesama ostavili publiku bez daha. Nenadmašna Četiri tenora svojim su impresivnim repertoarom zabavili Rabljane i njihove goste, opravdali status izvrsnih glazbenika i odličnih zabavljača te na dostojan način zatvorili obilježavanje Svjetskog dana turizma i kraja špice sezone na Rabu.

Pročitano 2529 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1