Home Vijesti Skupština područne vatrogasne zajednice

Skupština područne vatrogasne zajednice

0
Skupština područne vatrogasne zajednice

Foto: RabDanas

Sve njih i članove Skupštine Područne vatrogasne zajednice pozdravio je predsjednik Skupštine Vatrogasne zajednice Mirko Škarić, nakon čega je podnio Izvješće o radu, obrazložio ostvareni financijski plan Zajednice u 2014. te predložio isti dokument za 2015. kao i plan rada za ovu godinu. Broj ukupnih intervencija, dakle, požarnih, tehničkih i svih ostalih, znatno je smanjen u odnosu na 2013., tako da je u 2014. zabilježena ukupno 301 intervencija. Tome su nesumnjivo prodonijele i prošlogodišnje aktivnosti na planu prevencije i zaštite od požara na području otoka, ali i izrazito kišno ljeto, dodao je Škarić.

Nakon što je Skupština jednoglasno prihvatila spomenuto Izvješće, skupštinare su redom pozdravili: gradonačelnik Raba Nikola Grgurić, naglasivši da se svi na Rabu trebaju ugledati na oba DVD-a na Rabu, koji djeluju – i tu je ta simbolika – unutar Vatrogasne zajednice. Zajedništvo nam je prijeko potrebno, dodao je rapski gradonačelnik, jer iako na Rabu djeluju dvije lokalne samouprave, otok je ipak jedna jedinstvena I vrlo specifična cjelina i teško ćemo naprijed bez zajedništva, naglasio je Grgurić.

Rab danas oglas

Grgurić se osvrnuo i na slijedeću jubilarnu 2016. godinu, kada će DVD grada Raba obilježiti 70. godišnjicu postojanja, dodavši da je to ustvari vatrogasni jubilej ne samo grada Raba, nego i cijelog otoka, pa tako i Lopara.
Članove Skupštine je nakon toga pozdravio i načelnik Alen Andreškić, koji je tom prilikom DVD-u Lopar poklonio jednu fotografiju s intervencije na kojoj su pomagali kandidatkinjama na prošlogodišnjem natjecanju za Mis Hrvatske.

Mladen Šćulac, zapovjednik Vatrogasne zajednice Primorsko goranske županije, iskoristio je svoje pozdravno obraćanje prisutnima da sa svoje strane obeća u ime Županijske zajednice svaku moguću pomoć kako bi u gradu Rabu konačno došlo do toliko željene gradnje Doma DVD-a koji bi trebao omogućiti još uspješniji rad Društva kroz narednih 50 godina.

Na kraju, prisutnima se obratio i počasni zapovjednik DVD-a Lopar Frane Perić, upoznavši ih s činjenicom da se u Loparu počeci dobrovoljnog vatrogastva vezuju za već poprilično daleku 1982. godinu.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime