Home Vijesti Obilježavanje Dana zahvalnosti za plodove zemlje u SŠ Markantuna de Dominisa Rab

Obilježavanje Dana zahvalnosti za plodove zemlje u SŠ Markantuna de Dominisa Rab

0
Obilježavanje Dana zahvalnosti za plodove zemlje u SŠ Markantuna de Dominisa Rab

Foto: Izvor: SŠ Markantuna de Dominisa Rab

 {gallery}Dani zahvalnosti 2017{/gallery}

U mjesecu listopadu inače se obilježava nekoliko dana vezanih za hranu pa je 12. listopada Dan zahvalnosti za plodove zemlje, 16. listopada Svjetski dan hrane, 17. listopada Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i 20. listopada Dan jabuka. Kroz edukativan i šaljiv program vodili su nas učenici 3.g Lorena Šćerbe i Antonio Šajbić.

Rab danas oglas

Za početak smo pogledali demonstraciju dokazivanja škroba koju su uz stručno vodstvo razrednice i prof. biologije Lane Jurković izveli učenici 1.g razreda, a zatim je grupa učenika 2.g koji pohađaju etiku predstavila svoj plakat na temu Kruh za poslije.

Prof. fizike Darko Muža demonstrirao je učenicima karakteristike ne-newtonovskog fluida, a nakon toga je uslijedilo natjecanje u guljenju jabuka. Natjecali su se profesori Anita Pahljina, Marko Štokić, Damir Paparić, Dubravka Kolarević-Komarić, Iva Maškarin i ravnateljica Anka Bišić, a pobijedila je Dubravka Kolarević-Komarić te joj je za nagradu uručena zlatna jabuka.

Uslijedila je zatim degustacija koštica jabuke te nas je to i uvelo u kviz znanja vezan za plodove jeseni koji su pripremili Darko Muža i Lana Jurković. Sudjelovali su svi razredi, čak i jedna ekipa profesora, a titulu najboljih osvojila je ekipa 1.g te je i njima uručena zlatna jabuka.

Za kraj programa počastili smo se čipsom i savijačom od jabuke.

Hol škole krasio je i lijepi izložbeni stol ukrašen košarama punim jesenskim plodovima i plakati koje su učenici izradili na temu kruha, a škola je odisala atmosferom radosti i zajedništva.

  • Napisala: Margarita Čutul, prof.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime