logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Ponedjeljak, 13 Studeni 2017 09:10

Trajekt iz Valbiske upravo plovi prema Loparu, Mišnjak - Stinica u prekidu, magistrala zatvorena za sav promet

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Trajekt iz Valbiske upravo plovi prema Loparu, Mišnjak - Stinica u prekidu, magistrala zatvorena za sav promet Foto: Meridi Kordić

Jadrolinijin trajekt iz Lopara jutros je stigao do Valbiske, a kako doznajemo u ovom trenutku (10,30h) plovi prema Loparu, da li će popodnevna linija ploviti ovisi od daljnjem kretanju vjetra i snazi udara bure. Na južnoj strani otoka trajektni je promet trenutno u prekidu. Od kapetana Vladimira Dumića doznali smo da je posada Rapske plovidbe jutros uspjela odraditi tri linije, prvu je još pratila južina, na drugoj je već bura započela svoj najavljeni ples, a nakon treće uvijeti za plovidbu postali su nemogući.

Prema svemu sudeći, uzmemo li u obzir prognozu snage i koncentracije udara bure koju je moguće iščitati s Aladinovih karti vjetra i tlaka, Rab bi, ukoliko dođe do prekida linije Lopar - Valbiska, u izolaciji od kopna mogao ostati i tijekom sutrašnjeg dana. Naravno ne prometuje ni katamaranska linija Rijeka - Rab - Novalja, a isto tako iz HAK-a doznajemo da je zbog bure za sav promet zatvorena dionica Jadranske magistrale (DC8) Senj-Sveta Marija Magdalena.

Pročitano 4465 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1