Home Vijesti Projektom “MIR” osnovnoškolci uključeni u obilježavanje tisućljeća benediktinstva na Rabu

Projektom “MIR” osnovnoškolci uključeni u obilježavanje tisućljeća benediktinstva na Rabu

0
Projektom “MIR” osnovnoškolci uključeni u obilježavanje tisućljeća benediktinstva na Rabu

Foto: Izvor: OŠ Ivana Rabljanina Rab

 {gallery}TRB-os{/gallery}

Namjera je da se u ”Mir” uključi što veći broj učenika koji će sudjelovati u raznim aktivnostima i događanjima osmišljenima kako bi se na primjeren, te edukativan način obilježilo tisuću godina djelovanja benediktinskoga reda na otoku Rabu.

Rab danas oglas

Učenici su tako 29. rujna 2017. godine prisustvovali monaškome posvećenju sestre Marije Klare Suvalj. Dio je učenika 13. listopada poslušalo životno svjedočanstvo sestre Marije Gertrude Sirovice. Posebno je zanimljivo, inspirativno i edukativno bilo 10. studenoga tijekom ”Dana otvorenih vrata” benediktinskoga samostana sv. Andrije Apostola u gradu Rabu, kada su učenici imali priliku ući u prostor samostana gdje su ih primile opatica i časne sestre benediktinke te ih upoznale s načinom života i rada u benediktinskome samostanu.

Nakon otvorenih vrata samostana sv. Andrije u kojemu su učenici uz vodstvo časne majke Marine obilazili samostanske prostorije u ponedjeljak su učenice sedmih razreda učile kako vezenjem napraviti Božićne čestitke. Uz ugodno druženje sa sestrom, razgovorom i smijehom na račun naše nespretnosti s iglom, sestra nas je poučila kako držati iglu, nataknuti konac i to primjeniti. Hvala sestri na trudu, strpljivosti i razumjevanju te pozivu da opet dođemo kad “zaglibimo” s koncem

Još nas mnogo toga čeka: susreti, radionice, molitve i radosnoga srca možemo ponoviti geslo časnih sestara benediktinki: “Da se u svemu slavi Bog!”

  • Vjeroučiteljice OŠ ”Ivana Rabljanina”

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime