logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Petak, 01 Prosinac 2017 21:11

Pjesmom zborova i paljenjem lampica na božićnom drvcu otpočeo Advent na Rabu 2017

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Pjesmom zborova i paljenjem lampica na božićnom drvcu otpočeo Advent na Rabu 2017 Foto: Hrvoje Hodak

Program Adventa na Rabu otpočeo je, kako je i najavljivano, na prvi dan posljednjeg mjeseca u godini koju polako ostavljamo iza nas, i to raspjevanom svečanošću koja je na Trgu Municipium Arba okupila lijepi broj Rabljana i njihovih gostiju.

Ovo predstojeće vrijeme radosti, posebne topline u srcima, iščekivanja i nade, ponajviše pripada djeci, pa je i lampice na božićnom „drvcu“ u društvu gradonačelnika Raba Nikole Grgurića, upalila malena Mara Španjol, i time simbolično označila početak novog, kako je gradonačelnik kazao, najljepšeg otočnog Adventa na Jadranu, koji je eto startao čak čitav jedan dan prije onog najljepšeg u Europi - Zagrebačkog.

U prigodnom programu svojim su božićnim repertoarom sve prisutne dodatno razveselili najprije članovi školskog zbora OŠ Ivana Rabljanina pod ravnanjem učiteljice Lući Vrtodušić, zatim maleni raspjevani polaznici Dječjeg vrtića „Pahuljica“ uz pratnju svojih odgajateljica i na kraju članovi Mješovitog pjevačkog zbora „Refuli“ koje vodi prof. Tatjana Zorić.

Sva događanja koja će tek uslijediti u ovogodišnjem bogato koncipiranom programu Adventa na Rabu, puni smisao dobivaju tek kroz radost druženja i iskrenog uživanja u čarima kojima ovaj grad mami svakoga tko bar na trenutak zastane u njemu. Ovako lijepo božićno ukrašen od parka Boškopini pa sve do Dorke, uz garantiranu živost trgova, božićno sajamsko šarenilo, atraktivnu koncertnu i gastro ponudu, mirise kuhanog vina, šator s klizalištem koji tek treba doći i još obilje sadržaja, Rab s pravom na sebe priziva titulu najljepšeg adventa na Jadranu. Zato dođite, opustite se i uživajte!

Pročitano 2726 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1