Home Vijesti Članovi MPZ Refuli i gostujućih klapa pjesmom unijeli dašak božićne vedrine i radosti u Lopar

Članovi MPZ Refuli i gostujućih klapa pjesmom unijeli dašak božićne vedrine i radosti u Lopar

0
Članovi MPZ Refuli i gostujućih klapa pjesmom unijeli dašak božićne vedrine i radosti u Lopar

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

Naime, 23. prosinca u predvorju Područne škole Lopar održan je Božićni koncert pod ravnanjem voditeljice zbora, maestre prof. Tatjane Zorić. Prekrasnom izvedbom duhovnih pjesama i tradicionalnih božićnih napjeva u različitim obradama, Refuli i njihovi gosti podsjetili su nas na istinske vrijednosti sadržane u ovom blagdanu te ukazali na bogatstvo hrvatske tradicijske glazbe što je i sama prof. Zorić u svome obraćanju publici istaknula. 

 

Rab danas oglas

Na samom početku koncerta prisutne je pozdravila ravnateljica Centra za kulturu Lopar gospođica Tonka Kavran kojoj se članovi zbora Refuli i gostujućih klapa srdačno zahvaljuju na izvrsnoj organizaciji koncerta, dočeku i gostoprimstvu. Kavran je također istaknula doprinos Mješovitog pjevačkog zbora Refuli u očuvanju tradicije zborskog pjevanja na našem otoku, a potom je riječ prepustila prof. Tatjani Zorić koja je uz prigodne opaske moderirala program, zahvalivši se između ostalog, gostujućim klapama i njihovim voditeljima, prof. Juliji Dumić i Miljenku Vidasu.

 

Tijekom progama publika je mogla uživati u raznovrsnom blagdanskom reprtoaru duhovnih skladbi velikih skladatelja Bortnijanskijog, Verbickog, Zajca, kao i hrvatskih tradiconalnih adventskih i božićnih napjeva. Raznolikost ove glazbene večeri upotpunili su i zvuci gostujućih klapa, klape Užanca (ž) iz Lopara (voditelj Miljenko Vidas Kerry), Kristofor (m) iz Raba (voditeljica prof. Julija Fedorova Dumić) i Anima Arbae (ž) iz Raba (voditeljica prof. Tatjana Zorić), kao i vrlo sugestivno interpretativno kazivanje stihova gosođe Nade Ćopić i Jelene Hodak. Treba spomenuti i to da se među četvoricom mušketira iz klape Kristofor u izvedbi Zajčeve skladbe “Pastirica” svojim koloraturnim sopranom izvrsno uklopila i članica zbora Refuli i klape Anima Arbae, Snježana Turković.  Zaista lijepo osmišljen i izveden program zaokružen je pjesmom „U se vrime godišća“ u izvedbi svih sudionika.

 

Ljepota druženja i suradnje na otoku

I članovi UVDR Lopar i Općina Lopar pokazali su se kao pravi domaćini i pozvali pjevače na svoj domijenak koji se odvijao u općinskim prostorijama. U zajedničkom druženju i pjesmi bilo je lijepo čuti jednog sumještanina iz Lopara koji je rekao kako je lijepo da se stanovnici različitih mjesta na našem otoku ovako druže i međusobno surađuju. Dodali bismo, nisu li to istinske vrijednosti koje Božić čine tako velikim blagdanom: zajedništvo i srca ispunjena mirom?

 

Veliko hvala voditeljici prof. Tatjani Zorić pod čijim vodstvom ovaj zbor brodi već 5 godina, a koja je ujedno osmislila i vodila cjelokupni program koncertne večeri. Refuli i njihovi gosti doista su jučerašnjim koncertom unijeli dašak vedrine i radosti u svakodnevni život ove naše male sredine i pripravili put za dolazak Isusa i nadolazeće blagdane. Neka je svima blagoslovljen Božić i uspješna nadolazeća 2018. godina!

 

  • Priredila: Gordana Ćuk Ribarić

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime