logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 753
Nedjelja, 24 Prosinac 2017 12:42

Božićna misao i čestitka Krešimira Butkovića

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)

Razmišljam o svom tom blještavilu koje se rasulo nad nama. Divno je. Bili vjernici ili ne, čarolija blagdana prevlada u nama i sažme nas na veličinu istinske dobrote koja sjaji u zjenicama svakog od nas. Iako potišteni od teške svakodnevice, Božić daje ono trenutno utočište u kojem strah od života i smrti nestaje u zvonu pozitivnih želja i neskrivene ljubavi.

Želim da taj duh Božića, taj tajanstveni mir poput vriština na Rabu ili usnulih slavonskih i zagorskih sela u snijegu, i kamenih dalmatinskih kaleta zavlada. Zavlada kroz velebitske goleti, ličke pašnjake, šume Gorskog Kotara i istarskim mističnim mjestima koje čuvaju tajne Troje i mitskih junaka kojih se sve manje dotičemo.

U Badnju večer želim se osloboditi krivnje koju nosim u sebi za sve one nepravde koje sam učinio hotimično ili nehotice. Nema na svijetu čovjeka koji barem jednom nije ogrezao u blatu, ali nema ni onoga koji se nije poželio izdignuti iznad svojeg sudbinskog kruga i promijeniti usud i vlastitu sliku na koju ga prosuđuju oni kojima bi ljubav i praštanje trebalo biti spontano kao i molitva.

Da, svoje ranjeno srce otvaram prvo sebi, da primim istinsko kajanje za svu svoju ljudsku krhkost što se osipa na ovom putu Istine. Tek tako kad sam oprošten u samom sebi otvaram to ranjeno srce za svakog bližnjeg kojeg želim ljubiti u svom vertikalnom postojanju.

Želim da taj duh Božića, taj tajanstveni mir poput vriština na Rabu ili usnulih slavonskih i zagorskih sela u snijegu, i kamenih dalmatinskih kaleta zavlada. Zavlada kroz velebitske goleti, ličke pašnjake, šume Gorskog Kotara i istarskim mističnim mjestima koje čuvaju tajne Troje i mitskih junaka kojih se sve manje dotičemo. Neka ta Ljubav što izvire iz trenutka prvog udaha Čovjeka-Boga preplavi sve nas i podari nam zdravlja i snage te ljubavi da nadiđemo sebe i zavolimo se prepoznajući se u drugima. Ako je dobro činiti dobro, neka smo siromasi po patnji, a bogataši po darovima koje dijelimo kroz sućutnost i razumijevanje.

 

U ovaj blagdanski dan kad imamo priliku zagrliti cijeli svijet i postati jedna predivna velika obitelj, neka nam je svima čestit Božić s osmijehom na licu i Ljubavi u srcu.

Svako dobro! Sretan Božić!

Pročitano 1404 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1