×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 746
Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 24 Prosinac 2017 20:01

Badnje prijepodne u znaku djedice padobranca, parova vjenčanih u 2017. i ponude ribljih specijaliteta

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Badnje prijepodne u znaku djedice padobranca, parova vjenčanih u 2017. i ponude ribljih specijaliteta Foto: Ivica Hodak

Premda se doček Djeda Božićnjaka i njegove mlađahne "bakice" na rapsku Novu rivu odigrao, baš kako je i najavljeno, u 11 sati , po prelijepom sunčanom i za spretne kostimirane padobrance Aerocluba Cumulus Rab mrvicu prevjetrovitog vremena, program badnjeg jutra započeo je već oko 9:45h na Trgu Municipium Arba.

 

Sve koji su se prije 10 sati okupili na trgu pored pozornice, s koje će u novogodišnjoj noći Rabljane i njihove goste zabavljati Petar Grašo, ovog badnjeg jutra glazbom je animirao Igor Delač i bend „Prva liga“, dok su članovi rapskih udruga pripremali štandove s ukusnim delicijama morskog porijekla, koje su nešto kasnije nudili sve većem broju okupljenih na trgu.

Udruga Tunera iz Supetarske Drage pripremila je ŠTOKLJA NA SALATU, Barbaćani okupljeni u udrugama Komin i Dolin pripremili su GULAŠ OD SIPE s PALENTOM, Društvo športske rekreacije KAMPO pripremilo je BAKALARA NA BIJELO dok su djelatnici „Imperiala“ pripremili razne vrste namaza počevši od BAKALARA do TUNE.

Nekih petnaestak minuta prije 11 sati Nova riva bila je ispunjena ponajviše dječicom i njihovim roditeljima koji su točno u 11 sati u plavetnilu suncem okupanog neba najprije ugledali avion, a koji trenutak kasnije i dvije crvene točkice koje su iz njega iskočile. Nakon sigurnog manevriranja padobranima uz gromoglasno odobravanje prisutnih i golemu radost najmlađih, djedica i „bakica“ u crvenom doskočili na prostor Nove rive.

Ne treba posebno naglašavati da su istog trenutka bili opkoljeni svojim najvećim obožavateljima – najmlađim Rabljanima i njihovim roditeljima, bakama i djedovima. Na rivi su ih već tradicionalno dočekali i popularni rapski Moto Mrazovi, koji su dragog nebeskog Djedicu Božićnjaka i njegovu družicu dopratili do Trga Municipium Arba na kojem započela tradicionalna svečanost podijele sadnica maslina svim parovima koji su se na Rabu vjenčali tijekom 2017.

 

Na Rabu tijekom 2017. sklopljeno 35 brakova

Od voditeljice programa Irene Ivić doznali smo da je u godini koja nam je na izmaku na Rabu sklopljeno, za otočne prilike sasvim pristojan broj – 35 brakova. Naravno da se jutros nisu svi oni mogli naći na rapskom trgu, no ipak dobar dio njih odazvao se ovom lijepom pozivu i iz ruku gradonačelnika Nikole Grgurića primio sadnicu masline. Posebno je bilo simpatično vidjeli da je veći broj mladih parova, vjenčanih tijekom 2017. na pozornicu stigao s prinovama.

Nakon ovog događanja, okupljeni na trgu mogli su uživati u šarolikoj ponudi rapskih OPG-ova izloženoj na Božićnom sajmu, odnosno u već spomenutim gastro delicijama vrijednih članova rapskih udruga. Ugođaju su, naravno, doprinijeli Igor Delač i njegov prateći bend „Prva liga“, uz napomenu da je Delač uoči samog nastupa, pozdravljajući okupljene, čestitao Rabljanima na čak 35 sklopljenih brakova simpatično zažalivši što ni na jednom od tih pirova nije svirao njegov bend. - To u sljedećoj godini moramo popraviti, rekao je Delač i u dobrom raspoloženju nastavio s pjesmom.

 

Vjenčani u Rabu tijekom 2017. godine:

 1. Ivan Domaćinović i Maja Čović
 2. Nikola Staničić i Gabriela Baumgartner
 3. Sandro Pahljina i Ivana Jurešić
 4. Lucijano Gulić i Ana Traborija
 5. Sanjin Pilato i Simona Kucjenić
 6. Bruno Sabol i Jasmina Pavlić
 7. Vlatko Kucjenić i Monika Mrinjek
 8. Marin Juričić i Tina Krišković
 9. Samir Šteta i Ana Perkić
 10. Danijel Gvačić i Ivana Fafanđel
 11. Jakov Strizrep i Doris Kordić
 12. Dalibor Dokazić i Jadranka Ponjiger
 13. Haris Masterbašić i Šeila Jusić
 14. Ivan Glas i Jagoda Cesarec
 15. Goran Bućan i Danica Matić
 16. Petar Tomljanović i Kristina Nikolić
 17. Mario Dudić i Lidija Marjanović
 18. Tomislav Paparić i Sandra Pećarina
 19. Ivica Španjol i Casandra Airle Warren
 20. Tomislav Matošević i Barbara Kaštelan
 21. Ivan Goleš i Anita Gashi
 22. Hrvoje Miličević i Teodora Magali Lončar
 23. Karlo Gorup i Magdalena Pahljina
 24. Ivan Žic i Tina Perić
 25. Ivan Pende i Barbara Habazin
 26. Patricio Polodan i Sanja Poldan
 27. Nikola Kordić i Marijana Španjol Mlacović
 28. Darko Beg i Ana – Mari Macolić
 29. Marin Borić i Deni Mahić
 30. Ivan Debelić i Elena Maškarin
 31. Marino Paparić i Višnja Major
 32. Tomislav Križanec i Inesa Staničić
 33. Dominik Poldan i Ines Proročić
 34. Daniel Beg i Karla Gvačić i
 35. Alen Domijan i Mirela Krstačić
Pročitano 3319 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.