Home Vijesti U Velikoj vijećnici Grada Raba potpisani ugovori o stipendiranju 27 rapskih učenika i 18 studenata

U Velikoj vijećnici Grada Raba potpisani ugovori o stipendiranju 27 rapskih učenika i 18 studenata

0
U Velikoj vijećnici Grada Raba potpisani ugovori o stipendiranju 27 rapskih učenika i 18 studenata

Foto: Foto: Ivica Hodak

{gallery}Stipendije 2017{/gallery}

Pozdravljajući sve prisutne, posebno srednjoškolce i studente koji će potpisati pripremljene ugovore o stipendiranju, gradonačelnik Raba Nikola Grgurić je između ostalog rekao:

Rab danas oglas

“Najprije čestitam vama koji ćete danas potpisati ove ugovore, na postignutom uspjehu u dosadašnjem školovanju, jer upravo je uspjeh bio jedan od glavnih kriterija pri odobravanju ovih stipendija. Zahvaljujem nadalje vašim roditeljima, objema školama na Rabu i vašim mentorima – jer su pomogli stvoriti ovako uspješnu generaciju učenika i studenata koja će nas danas-sutra, siguran sam, uspješno zamijeniti u vođenju ovoga grada i otoka.

Moram reći da gradska Odluka o stipendiranju govori o maksimalnom mogućem broju od 15 učeničkih i isto tolikom broju studentskih stipendija. Međutim, uzevši sve kriterije u obzir, zbog velike izjednačenosti kandidata koji su se javili na natječaj (34 učenika i 27 studenata), predložio sam, a moji su najbliži suradnici to i prihvatili, da ove godine dodijelimo 18 studentskih i čak 27 učeničkih stipendija.

Nisu to neki veliki iznosi, ali oni ipak dokazuju da mislimo na vas, a nekima od vas ta će stipendija, vjerujem, biti i značajna pripomoć u školovanju”, zaključio je Grgurić.

Nakon uvodnih riječi gradonačelnika, sve je pozdravila i gospođa Branka Staničić-Kuparić, koja je izrazila svoje zadovoljstvo što su posebno rapski studenti upisali vrlo „šarolik“ izbor studija, među kojima se nalazi i određen broj za Rab deficitarnih zanimanja.

Treba istaknuti i to da su ovim potpisanim ugovorima odobrena tri različita iznosa stipendija, pa će tako srednjoškolci koji će nastaviti školovanje na Rabu primati mjesečni iznos od 500,00 kn – oni koji će pohađati neku srednju školu van otoka Raba primat će iznos od 800,00 kn, dok je za studente osiguran mjesečni iznos od po 1.000,00 kuna.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime